Sunday, February 12, 2012

Mustikapontšikud

Pühapäeva pärastlõuna paremaks nautimiseks valmistasin pontšikuid. Retsept perenaine.ee'st, pooleks jaotatud ja veidi muudetud. Suhkrut oli minu maitse jaoks vähe, seega suhkrukogust ma päris pooleks ei jaganud. Maitse lisamiseks panin taignasse ka vanilliekstrakti. Leidsin, et mustikad olid eriti hea lisand, sest muidu oleks lõplik maitse jäänud tühjaks, igavaks, üksluiseks. Kõrva taha panen veel selle, et järgmine kord teen veidi pisemad pontšikud. Aga üldiselt väga hea lisand pühapäeva!

500 g teralist kohupiima (kasutasin Eestimaa farmerite riccottat)
2 muna
1–1,25 dl suhkrut
vanilliekstrakti
1,5–2 dl jahu
0,5 tl soodat
soola
mustikaid
300 g kookosõli
Tuhksuhkrut peale raputamiseks

Sega kohupiim ja munad. Lisa suhkur ja vanillisuhkur, sega läbi. Sega omavahel jahu, sooda ja sool ning lisa see kohupiimale. Kõige viimaseks sega mustikad ettevaatlikult taignasse.
Sulata ja kuumuta õli, seni lase taignal u 10 minutit seista. Küpseta pontšikud, kuni need on kuldpruunid. Esimesega võid katsetada, kas ikka on läbi küpsenud. Tasub meeles pidada, et esimene sats küpseb alati veidi kauem kui järgmised, sest õli pole veel nii kuum. Hea on kasutada väiksemat nõud, siis on õli kõrgem. Mul oli väike pott, kuhu mahtus viis pontšikut korraga küpsema ja 300 grammist kookosrasvast (poes müüakse või osakonnas) piisas kenasti. Kui teha väiksemad pontšikud, mahub korraga rohkem küpsema. Pärast küpsetamist nõruta pontšikuid sõelal või salvrätikutel, jahuta, pane kaussi ja raputa peale tuhksuhkrut.

2 comments:

Kadri Tulev said...

Kõlab päris rammusalt!

Liisi said...

Ma ei ütleks, et oli rammus. Mõnus ja maitsev oli:) pole ju nii hullud koostisained ka.