Tuesday, May 11, 2010

Pelmeenid "Kevad"

Tavalised pelmeenid on teadagi igavad. Pelmeenidest saab teha igasuguseid huvitavaod asju, isegi pelmeenipizza on ju olemas, aga minu magu selle järgi küll ei ihale! Mõtlesin välja väga kevadise pelmeeniretsepti. Selleks läks vaja 1 pakk lamnbalihaga pelmeene, porgandit, maitserohelist, küüslauku, sibulat. Vesi keema, 2 riivitud porgandit ja puljongikuubik sisse. Siis pelmeenid ja lõpuks maitseroheline, sibul ja küüslauk. Kokku tuleb selline supilaadne asi, aga maitseb hästi. hapukoorega! Ükskord ema tegi ahjus pelmeene, mis olid munaga pealt pintseldatud, need olid ka väga head, nagu väiksed pirukad! Go pelmeenid!

--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee
koduleht: www.misu.ee
telefon: (+372)5186650

6 comments:

Merje said...

Jaa, väga GO. Kuigi ma pole päris kindel, mis liha seal täpselt sees on (saan aru, et pakendi järgi peaks lammas olema :p). Ja see jahuplönn ei ahvatle alati. Aga su versioonis on cool, nagu ka ahjusküpsetet. Soome tšehhi naaber tegi ise vareenikuid kunagi, magusaid. Taignast sellised täidetud pallikesed. Pidin maitsma ja polnud nagu viga.

Liisi said...

Päris tore retsepto jaa! Kuigi mu arust pole ka tavalistel pelmeenidel miskit viga. Endale meeldivad tavalised keedetud, aga mõnikord praetud ka (ahju omadel läheb see kest kole kõvaks). Olen proovinud, aga Pealinna pelmeenid on ainsad head ja muid väga ostma ei kipu.

Kadri Tulev said...

mulle maitsevad kana pelmeenid ka, head pisikesed ja ilma klompideta.

Liisi said...

Ilma milleta??:D

Kadri Tulev said...

No pelmeenide liha sees on vahest mingid klombid, või no kõvemad tükid nohh...

Merje said...

Jaa, on küll! Need nätsked lihatükid ei ole meeldivad hamba all.