Thursday, April 29, 2010

Kohupiima-odrakarask

Mõõn sai läbi, köök sai valmis! Täna oli küpsetamise taasalustamise päev. Ja ma tegin 3 kohupiima-odrakaraskit.
Panin sinna sisse umbes 300 g kohupiima (250 g soolast Eesti päritolu ricottat ja u 50 g magusat kohupiima, mis muffinitest üle jäi), veidi piima (1 dl?), 50 g sulavõid, 1 muna, suhkrut ja odra-nisujahu segu nii palju, et tuleks paras segu. Ahjaa, ka 1 tl söögisoodat läks sinna sisse. Siis asetasin 3 pätsi ahjupannile ja küpsetasin 175 C juures kuni nad olid ilusad kuldpruunid (see on mu lemmik valmiduse määraja!). Hoiatan ette - need pätsid suurenevad ahjus tublisti! Päris nämmad tulid, poe omad on ka head, aga ise tehtud ikka ju mõnusam:) Kiitust tuli sel moel, et inimene, kes poe karaskit silmaotsaski ei salli, sõi seda ja ütles, et väga hea!

1 comment:

Liisi said...

Täna sai karask veel kiitust:) Öeldi, et nii hea ja poe oma enam ei tahagi:)