Friday, June 05, 2009

Tatar, my love

Põhimõtteliselt on nii, et nädala seitsmest päevast võin ma viiel tatart süüa. Mulle tõesti maitseb tatar. Üsnagi hilja enda jaoks avastatud tomat sobib tatra sisse eriti hästi. Ja siis leidsin mõned kuud tagasi, et mulle väga meeldivad šampinjonid! Toorelt, praetult, kuidas iganes. Ja taaskord - tatra sisse käivad nad ideaalselt. Nii ma tegingi siis tomati-seene-tatart ja enamasti olen seda söönud lihtsalt hapukoorega, aga eile miskipärast tuli mõte seda kaunistada poolkõvaks keedetud munaga. Tegingi siis 5-minutilise muna ka, raputasin soola peale. Ja kõige tipuks oli veel värsket Eesti kurki, samuti soolaga. Tegelikult mulle ei meeldi erinevaid sööke koos suhu pista, seega sõin kõige pealt ära muna, siis kurgi ja siis tatra hapukoorega. Kes nüüd hakkab norima, siis tatar, kuhu on juba segatud seened ja tomat, on eraldiseisev söök. Hapukoor on kaste, kastmeid ikka meeldib teise toiduga segada:)
Ühesõnaga - soovitan tatart. Praegu, kui ma seda kirjutasin, tekkis juba isu:P

6 comments:

Kadri Tulev said...

üsna julgeid käike teed tatraga. muna ja nii. kas oleks võimalik vahepalaks paluda väikest tatrateemalist luuletust blogisse? kuna ta sul selline lemmik juba on ja nii.

Unknown said...

liisi? miks sa viiel päeval tohid tatart süüa? oled mingi dieedi peal? oled hull?

Liisi said...

Mis dieedi, Liis, mingi uus kuum tatradieet või:D Mulle lihtsalt maitseb see, usu või ära usu.

Kadri Tulev said...

Klassikaline vene tatradieet

Vala üks klaas tatart üle kahe klaasi kuuma veega, lase seista üleöö. Mingeid maitseaineid, sh soola, lisada ei tohi. (Maitsestamata tatral on niivõrd spetsiifiline maitse, et üle paari-kolme lusikatäie korraga on seda raske süüa.)

Tatart võid süüa piiramatus koguses, juurde või eraldi toidukorrana juua kuni liitri üheprotsendilise rasvasisaldusega keefiri päevas. Neli tundi enne magamaminekut ära tatart enam söö, joo vaid teed või klaas keefiri.

Hommikuti võib juua lahjat suhkruta kohvi või rohelist teed.

Dieedi teisel päeval võib peale tatra süüa kuni kaks keskmist õuna või apelsini või mõnda puuvilja, v.a banaanid ja viinamarjad. Dieeti võib pidada maksimaalselt nädal aega.

Oluline on dieedist mõistlikult välja tulla. Esimesel dieedijärgsel päeval võib peale tatra süüa keedumuna ja magusat teed (600 kcal). Järgneva nädala aja jooksul tuleb jälgida, et päevane kaloraaž ei ületaks 1500 kcal

Kadri Tulev said...

Moodne vene tatradieet liikuvale naisele

Pane õhtul üks klaas tatratangu ja kaks klaasi keeva vett paksupõhjalise potiga korraks soojaks lastud pliidiplaadile. Lisa näpuotsatäis soola. Pane potile kaas peale. Hommikul ootab pliidil valmis puder, kenasti sõmer, ja ei mingit põhjakõrbemist. Sama efekti annab ka toidutermos. Pane tangud tulele, lisa soola, keeda mõni minut ja vala puder termosesse.

Joo tatra juurde või eraldi kuni liiter üheprotsendilist keefiri päevas.

Joo kuni liiter mineraalvett päevas.

Päevas võid süüa 50-150 grammi rasvatut jogurtit ning piiratud koguses puuvilju (v.a banaanid ja viinamarjad).

Pidulikel juhtudel võib tarvitada punast kuiva veini (üks kord nädalas kuni 200 grammi).

Kindlasti tuleb lisaks tarvitada polüvitamiine.

Seda dieeti tohib pidada maksimaalselt 14 päeva.

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!