Friday, May 21, 2010

Veel üks:)


Fondanti retsept iseenesest on lihtne - pane potti marshmallowsid ja tsipake vett (paar tl) ja sulata veevannis ära. Siis lisa palju tuhksuhkrut ja sõtku, kuni ongi rullitav ja valmis segu. Ma ise teen nii, et panen lauale tuhksuhkrut, valan kommisegu selle peale ja lisan peale ka tuhksuhkrut ja asun siis sõtkuma. Siis jäävad käed puhtamaks. Värviliseks sain värviliste tuhksuhkrute ja toiduvärvide abil.
Üks oluline faktor on võikreem, mis tuleb katte alla panna, see tagab, et pind on sile ja ühtlane. Võikreem koosneb toasoojast võist, veidikesest piimast ja hunnikust tuhksuhkrust, mis tuleb kokku segada. Njamm, eks:D
Koogi tegin tavalise biskviitpõhja (s.t muna+suhkur+jahu) ja vahele panin vaniljepudingut ja banaani.
Siuke kala siis. Erilised tänud Johannesele, kes tegi mulle vormi, millega soomuseid teha:)

5 comments:

Merje said...

Novot, kireva biskviidi tegemise oskus aina areneb. Varsti saab hakata spets tortide teenust pakkuma.
Sina saad st.
Võin kupeldada!
Aga maitseb hästi ka? See kreem ja banaanid kõlab küll nii, et võiks. Et noh lisaks silmailule on ka ..mõnu maole.

Merje said...

(Üks roosa soomus on viltu!)

Kadri Tulev said...

Oo, vauu! Mu plastikvormi ei läindki vaja siis jah? Nii ilus kala. Tee järgmiseks suur kilu. Selline hall ja hõbedane :P

Liisi said...

Maitses teistele ja sai kiitust, kuigi tuleb arvestada, et kook on väga magus. Mulle magusad asjad meeldivad, aga kõigile mitte:)
Kadri, küll sul on aga soovid:D Ei tea, kuidas halli ja hõbedast värvi teha:P

Kadri Tulev said...

Mm,...kala soomustest äkki :P Ära riivida kilu soomused.