Tegin esimese roa oma uuest lemmikkokaraamatust. Toit sai tõeliselt maitsev ja kahjuks juhtus nii, et selleks ajaks, kui tuli meelde pilti teha, olid taldrikud juba tühjad.. Tuleb lihtsalt mind uskuda, et see oli üks imeline roog. Minu ainuke muudatus retseptis oli see, et asendasin kolmandiku sojakastmest ploomikompotivedelikuga, lihtsalt et tummisust vähendada ja ploomimekki juurde saada. Teiseks oli see ka üsna sobiv muudatus, sest ostsin moosi asemel kompoti. Olen kindel, et meie maitsele sobis see väga hästi.
Vaja läheb:
6 kanakintsu (naha ja kondiga)
7 dl punast veini
3 loorberilehte
7 dl punast veini
3 loorberilehte
1 u 365 g purk ploomikompotti
2,3 dl mett
4 dl sojakastet + ploomikompotivedelik
paar kuivatatud chillikauna (vms)
oliiviõli
4 küüslauguküünt
5 ploomi
munanuudleid
rohelist sibulat
Kõige pealt aseta kanatükid u 5 dl veini sisse tunniks ajaks marineeruma, lisa veinile ka loorberilehed!
Teises kausis sega omavahel kokku püreestatud ploomid kompotist, mesi, sojakaste ja ploomikompotivedelik, soovi korral purusta segusse ka paar kuivatatud chillikauna (või lisa mingit muud tulist maitseainet). Haki 4 ploomi väiksemateks tükkideks. Tunni möödudes võta kanatükid veinist välja ja kuivata hoolega (mina seda ei teinud ja järgmine samm kujunes lausa veidi eluohtlikuks). Kuumuta pann või haudepott keskmisele kuumusele ja prae kanatükid kuumas õlis pruuniks ja nahk veidi krõbedaks. Minu kanatükid olid veinised ja õli hakkas paukuma ja plahvatama nii et pidin põlle, rätiku ja potikaane taha peituma:). Edasi pane kanatükid haudepotti, lisa küüslauk (mina kasutasin siinkohal küüslauugupressi) ja prae keskmisel kuumusel paar minutit, et maitsed valla pääseks. Lisa ülejäänud vein, hakitud ploomid ja soja-meesegu.
Lase kogu kupatusel keema tõusta, siis vähenda kuumust, pane kaas peale ja lase roal 2 kuni 2,5 tundi vaikselt podiseda.
Valmista munanuudlid vastavalt pakendi juhtnööridele. Serveeri roog munanuudlitel, ära kastmega tagasi hoia ning kaunista toit viimase ploomi viilude ning hakitud rohelise sibulaga.
Magustoiduks oli Key Lime Pie (kuigi ilmselt ei olnud mul kasutada Key laimid) individuaalsete magustoitudena.
6 magustoidu (või 1 koogi) tegemiseks läheb vaja:
10 Graham küpsist
50 g võid
1 purk suhkruga kodenspiima
4 laimi
4 muna
Veidi suhkrut
Soovi korral vanilliekstrakti
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja jaota vormide põhja. Sega kokku munakollased, kondenspiim ja laimidest välja pressitud mahl. Jaota segu vormidesse. Järgmine samm (küpsetamine iseenesest) ei ole kohustuslik, aga mina panen munavalgete vahustamise ajaks koogid 180 kraadisesse ahju. Vahusta munavalged - kui vaht on juba valge ja kõva, lisa suhkur (maitse järgi, kuna koogi kollane osa on üsna magus, panen reeglina munavalgetele vähe suhkrut) ja soovi korral vanilliekstrakti (kasutan siinpuhul vanillipastat). Vahusta kuni vaht on kõva ja läikiv. Pane munavalgevaht koogikestele peale ja pista need tagasi ahju (nüüd kasutan pöördõhuga programmi) kuni vaht on pealt kuldpruuniks muutunud. Enne söömist jahuta koogid kindlasti maha, hea oleks, kui saaksid neid ka mõned tunnid (või üleöö) külmkapis hoida. Aususe huvides olgu öeldud, et mul jäi tegelikult munavalget üle, ei mahutunud kõik kookide peale ära.
2 comments:
Tere.Üks küsimus,kas tõesti läks kanaroale klaasitäis mett. Kõike head!
Tere-tere! Tõesti jah läks sinna nii palju mett:)
Post a Comment