Tuesday, June 19, 2012

Vaniljelimonaad

Valmistasin ükspäev limonaadi. Seda päris ameerikapärast sidrunitest tehtud limpsi, mida filmides lapsed oma maja ees möödujatele müüvad. Leidsin hästi isuäratava retsepti, mis kasutab ka viniljekauna. Tundus maitsev ja valmides õnneks selgus, et ka on maitsev. Ilus näeb välja ka:)

Retsept Simply Scratch'ist:
2,5 dl suhkrut
2,5 dl vett
1 sidruni koor
1 vaniljekaun (või ekstrakti)
1 näpuotsatäis soola

Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kuni suhkur on sulanud. Keeda veidi veel, et siirup pakseneks. Seejärel kurna see läbi marli näiteks pudlisse. Jahuta siirup maha.

Limonaadi tegemiseks läheb vaja veel siduneid, vett ja mineraalvett. Mulle väga gaasilised joogid ei meeldi, selle pärast panin veidi üle poole kogusest tavalist külma kraanivett ja siis lisasin mineraalvett, et veidi limonaadim ikkagi oleks. Värskelt pressitud sidrunimahla, siirupi ja vee vahekorra soovitan ise paika timmida, see oleneb palju sidrunite suurusest ja mahlasusest ning isiklikust maitsest. Mina panin 1,5 liitri peale umbes 4 sidruni mahla, 1 dl siirupit ja ülejäänud vett. 

2 comments:

Anonymous said...

Külm jahutus, mida kuumal suvepäeval koduperenaised tänaval puurivatele higistele töömeestele pakkumas käivad. Teil ei toimu mingit remonti seal maja ees?

Mari

Marju said...

Sai väga mõnus jook kindlasti! Isuäratav :)