Eile valmistasin arbuusilimonaadi, retsept pärit Tasty Kitcheni retseptide baasist.
Olude sunnil (blender läks katki) tegin ma jooki miksriga ja mõnes mõttes oli see hoopis palju parem. Halb oli see, et veidi arbuusimahla pritsis laiali, aga seda sai oskuslikult kiire on-off nupu lülitamisega peaaegu vältida. Hea oli aga see, et ei olnud vaja arbuusi seemnetest puhastada - mikser neid ei purusta ja pärast tuli kogu mass nagunii läbi sõela ajada, siis jäid kõik seemned sinna maha. Panen kogused kirja umbkaudselt, kõike tuleb, nagu ikka, vastavalt oma maitsele ja kättesaadavatele koostisainetele reguleerida. Näiteks eile sain poest sidrunid, mille koor oli sama paks kui viljaliha osa sees. Või ka mesi on tihti erineva maitsetugevuse ja -omadustega. Arbuus oli mul keskmise suurusega.
* Poole arbuusi viljaliha
* 1–2sidruni laimi mahl
* 1–2 spl mett
* Mineraalvett
* 3-4 lehte värsket piparmünti
Tükelda arbuus kaussi, pigista sinnasidrunilaimimahl ja lisa mesi. Mikserda või blenderda (blenderis kasuta ilma seemneteta arbuusi) segu läbi ning pressi see siis läbi peene sõela. Serveeri külma jooki vahekorras 2/3 arbuusimahla + 1/3 mineraalvett. Mõnusalt maitsev ja värskendav suvejook. Kahjuks mitte nii hea, kui Guatemalas saadud arbuusi liquado:( aga see oli ka üks parimaid jooke, mis ma üldse joonud olen. Järgminekord proovin seda jooki hoopis laimidega, arvan, et siis on veel parem!
UPDATE! Tegin arbuusilimonaadi laimidega, lisasime ka värsket piparmünti ja tulemus oli täisulik!
Olude sunnil (blender läks katki) tegin ma jooki miksriga ja mõnes mõttes oli see hoopis palju parem. Halb oli see, et veidi arbuusimahla pritsis laiali, aga seda sai oskuslikult kiire on-off nupu lülitamisega peaaegu vältida. Hea oli aga see, et ei olnud vaja arbuusi seemnetest puhastada - mikser neid ei purusta ja pärast tuli kogu mass nagunii läbi sõela ajada, siis jäid kõik seemned sinna maha. Panen kogused kirja umbkaudselt, kõike tuleb, nagu ikka, vastavalt oma maitsele ja kättesaadavatele koostisainetele reguleerida. Näiteks eile sain poest sidrunid, mille koor oli sama paks kui viljaliha osa sees. Või ka mesi on tihti erineva maitsetugevuse ja -omadustega. Arbuus oli mul keskmise suurusega.
* Poole arbuusi viljaliha
* 1–2
* 1–2 spl mett
* Mineraalvett
* 3-4 lehte värsket piparmünti
Tükelda arbuus kaussi, pigista sinna
UPDATE! Tegin arbuusilimonaadi laimidega, lisasime ka värsket piparmünti ja tulemus oli täisulik!
No comments:
Post a Comment