Friday, August 28, 2009

Success!!!:):) - bataadikommid


Juhuu!:) Rõõm on niii suur:) Sain diplomi ja selle rinnamärgi, mis samuti pildil näha on.
Võistlus oli seekord tihe, 6 erinevat tööd! Enamus olid keskendunud tavalisele kartulile ja selle praadimisele/küpsetamisele. Peale minu oli bataadist veel ka bataadivaht:)
Otsisin tükk aega sobivat retsepti, millega ise osaleda ja seekord õnneks katsetasin retsepti enne ühe korra läbi ka (originaalretsept on siin). Hea oli, sest sain palju nippe, mida teine kord paremini teha. Esimesed tulid ikka parajad plönnid:D Ja suuuur tänu kallile Johannesele, kes mulle need südamevormid andis:)


Retsept ise siit, asendasin palju asju 1. hinna pärast, 2. ei leidnud toodet kusagilt (näiteks agaavinektar:D).
Minu retsept on selline:

1,2 dl maguskartuli püreed (üks normaalne või väiksemapoolne bataat)
1,5 spl maisitärklist
0,4 dl kookosõli (elagu Piprapood!)
1 apelsini koor
0,3 dl jahu
tsip-tsip soola
0,4 dl vahtrasiirupit
0,6 dl piima
1 spl apelsinimahla (pigistatud sellest apelsinist, mille koore enne just maha riivisid)
1 tl vanillieekstrakti

150 g šokolaadi (kasutasin Mesikäppa) + 1 tl kookosõli

1. samm - pane koorimata bataat 200 C ahju umbes tunniks. Eemalda ahjust, koori ja püreesta. Lisa püreele träklis ja õli ning sega (blenderis näiteks või mikseriga).

2. samm - potis sega jahu, sool ja vahtrasiirup ilusti ära. Lisa piim ja sega ühtlaseks seguks, seejärel lisa riivitud apelsinikoor. Kuumuta seda koguaeg segades keskmisel kuumusel kuni segu pakseneb (see juhtub kiiresti ja järsku). Hoia segu natuke veel pliidil (20 sekundit) ja koguaeg sega. Siis sega juurde apelsinimahl (poti võtsid pliidilt juba ära) ja vanillieekstrakt.

4. samm - lisa kuumutatud segu püreestatud bataadisegule ja mikserda või kasuta blenderit ja sega tainast nii kaua kuni see on pehme ja kreemjas.

5. samm - pane tainas vormidesse või niisama ühes tükis jääkappi. Kui panid segu lihtsalt külma, siis u 3 tunni pärast võta see välja ja tee pallid või lusikaga mingid kommikujud ja aseta need uuesti sügavkülma.

6. samm - sulata šokolaad koos kookosõliga veevanni kohal ära, võta oma kommid jääkülmast ja kasta ükshaaval šokolaadi sisse ning aseta need siis küpsetuspaberile. Šokolaad hangub päris kiiresti, sest kommid on nii külmad:)

Edaspidi hoia komme külmkapis (mitte enam jääs), veidi enne pakkumist võta välja.

Voila!:)

2 comments:

Merje said...

oo palju õnne! Bu asemel on Ba nüüd, kõlab hästi ka: Ba Taat :D.
Kahju, et sul kiire nüüd on, muidu veenaks sind neid kohe uuesti tegema.

Kadri Tulev said...

Õnnesoovid! Kus see võistlus toimus? Paistavad nämmud. Ainult häbilugu et sa siis agaavinektarit ei leidnud...