Friday, September 04, 2009

Muffin

Ma praegu mõtlesin, mis vahe on muffinil ja cupcake'il (eesti k. vormikook). See suur probleem pole lahenenud (asi läks veel keerulisemaks pannkookidega seoses, ingl. k. crumpets ja pikelets - väiksed kohevad pannkoogid), aga leidsin sellise asja:

A cupcake or fairy cake (the common British term), is a small cake designed to serve one person, frequently baked in a small, thin paper cup.
/.../ The name "fairy cake" is a fanciful description of its size, which would be appropriate for a party of diminutive fairies to share. (Wikip.)

Et siis.. haldjakook.

Aga kuna oli käepärast, siis tegin nad Vilma šokolaadimuffini pulbrist (oli juba koos šokolaaditükkidega) ja peale šokolaadist ja võist ja piimast glasuuri ja sopsutasin pähkli- ja kookosepudi sees.

Piece of easy cake.

Väike edit by Liisi:) Siin on cupcake-kõrvarõngad, mis Kadri poest ostsin. Tahaks neid lausa süüa, nii nunnud on!!!:)

6 comments:

Kadri Tulev said...

niiet sul on seal ahi?

Liisi said...

Ükspäev just sattusin ka lugema selle kohta kellegi blogist ja seal oli midagi ameerikast ja inglismaast ja suurusest ja noh et põhimõtteliselt on suht sama värk.
Sopsutama on haige sõna:D
Aga muidu pildilt tunduvad vägagi njammid!

Liisi said...

Ok kiire guugeldamine ütles, et cupcake on väike kook, ilus ja dekoreeritud (su oma;) ja muffin on pigem hommikusöök - soe ja võid saab peale määrida. Allolev kirjeldus on ehk parem.

Cupcakes usually have icing on them and are supposed to be little, miniature cakes. They're for special occasions. Muffins are usually eaten at breakfast, don't have icing on them, and often contain fruit of some sort. Blueberry muffins are popular in the US. Some people put butter on them, and they are eaten warm, if possible.

Merje said...

Ei ole siin ahju, Kadri, tegin need umbes eelmisel reedel, lubasin laiali jagada ka, aga ei külastanud kedagi siiski.
Aga jaa need Inglise (inglise?? :D) pannkoogid on nagu meie need väiksemad pannkoogid, mis on kohevamad.
Mingi jutt oli veel, et inglise muffinid on sellised, mida keskelt poolitatakse ja siis võid peale määritakse (üldse see inglise värk on eriti või ja suhkrurohke, tundub).
Aga muidu nende šoksiomade maitse oli minu arvates päris esinduslik. Jäid sellised kohevad. Veits aega tagasi tegin sellest muffinipulbrist üle plaadi koogi, peale panin musti ja punaseid sõstraid ja vaarikaid. Vaarikatega jäi kõige parem. Šoks ja vaarikad, ei arvakski.
Pardoon, et pikale venis see kommentaar (koorevenis).

Kadri Tulev said...

cupcake on see mis sa ostsid kõrva

Liisi said...

Ojaa, need on ikka meganunnud:)