Friday, October 16, 2009
Banana cookies
Tegemist on pigem selliste präänik-tüüpi maiustega, sest krõbedaks nad ei lähe (banaan ju).
Minu retsept oli selline:
100 g võid
2 dl suhkrut (suuremas osas fariinisuhkur)
1 muna
3 keskmise suurusega pehmet banaani
1 tl küpsetuspulbrit
5 dl jahu
soola natuke
1/2 tl kaneeli
1/2 tl muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud nelki
purustatud india pähkleid
šokolaaditükke
Purusta banaanid ja lisa küpsetuspulber, lase sel seista (seal reageerib midagi omavahel:)
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks vahuks. Lisa muna, vahusta veel. Sega banaanisegu ja või-suhkru-muna segu omavahel. Lisa kuivained ja maitseained, sega. Pane juurde lisandid ja sega ära. Aseta soovitud kogused pannile ja küpseta 180 kraadi juures kuni küpsised on kenad kuldpruunid.
Osa nisujahust asendasin tatrajahuga, oleks muud olnud (nt rukki? kaera?), oleksin kõik asendanud. Tegelikult oleks võinud poole jahu asemel üldse kaerahelbeid kasutada, aga teine kord siis.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
ma pole ekspert ja ei tea, miks (ei googelda ka enam nii tihti kui varem!), aga küpsetuspulber pannakse tavaliselt jahu sekka. imelik, et siis banaanidega. pidi nagu kuivainetega mestis olema tavaliselt. aga no maitsesid hästi, eks?
Tavaliselt ongi jah, aga siin oli just spetsiaalselt kirjas, et tuleb mõni minut lasta tal purustatud banaaniga segatuna reageerida...:)
Muidu jah toredad, kõik need nelk jne tegid suht piparkoogiseks. Nelk muidu imelik asi ka, ma ei oska seda eriti kasutada, sest ta tuleb ju nende tükikestena. Aga proovida tasub, ei pea kõiki maitseaineid kasutama ja tõesti arvan, et (kiir)kaeragelbed teeksid ainult head.
marvan et see on sellepärast et siis ta teeb selle banaani õhulisemaks.
... ja Liisi, millal uuesti need präänikud ahjus on? Ehk Koguses on nood väga oodatud. Veiko
Post a Comment