Monday, November 30, 2009

Kanavardad potis

Jah, veel kana. Kana on hea.
Marko soovis teha kanavardaid, aga poes selgus, et need pikad puust pulgad on hooajakaup ja talvel ei ole ette nähtud, et keegi tahab neid kasutada. Lisaks ei müüdud eile ka kirsstomateid, seega retsept pisut muutus.
Igatahes sai siis selline pada, kuhu kuulus: tükkideks lõigatud kanafilee (3 keskmist tükki), tükeldatud suvikõrvits, küüslauguküüned, tükeldatud ploom (kirsstomatite asendaja), ananassitükid, natuke mingit kanamarinaadi ja ananassimahl konservist.


Nüüd mõtlen, et porgandit oleks võinud ka ju panna:)
Segasin kõik omavahel kokku ja panin ahju (180 C) küpsema, algul umbes poole tunni jagu kaanega ja siis veel veidi ilma kaaneta. Sõime seda ühe mu lemmik külma kastmega, mis käib nii: hapukoor + natuke sulavõid + soola + rohelist sibulat.
Njammi:)

2 comments:

Merje said...

Tundub eriti hea. Mulle hakkas meeldima ka variant, et kana ei pea enne oimetuks tükiks praadima, et ahjus (või pannis mingi vedeliku sees) niisama läheb paremaks pehmeks.
Aga miks sulavõi sinna hapukoore asja sisse?? Kust see tuli :D. Vb maitseb parem tõesti

Liisi said...

Ma ei tea, meil ema kodus nii tegi... või teeb ikka maitse paremaks:) Ega ma väga palju ei pane ka.