Tuesday, December 29, 2009

Heihoo


Pirukarohke cuisine (või kirjutan kohe 'küsiin') võib ju olla igav, aga nad on nii head ja neid on mõnus teha.
Jõulude puhul sain täiendust eelmiste jõulude pirukaraamatu vol 2-le, ehk siis pirukaraamatu vol 1 (100 pirukat vmt)! Esimeses on nii magusaid kui soolaseid retsepte (vol 2-s on ainult soolased).
Aga soolases pole midagi halba, kui mõõdukalt tarbida (erinevalt magusast, hehe). Käesolev krevetipirukas ongi tehtud vol 2 järgi.
Põhi on jahust ja võist (seekordsesse lisasin kaerahelbeid ka) ja munakollasest. Eelküpset..ett põhjale käivad krevetid ja tilli, peale palju hapukoort, riivitud sidrunikoort ja muna ja juustu.
Esimese üllitise võtsin jõulude eelpeole kaasa, teise tegin täna ja panin kergelt praetud kanatükke ka sisse, sest krevetti jäi napiks. Maitses hästi, kuigi krevetid käivad sinna kõige paremini. Tõenäoliselt teen jälle. Seda punasesõstra oma teen kindlasti veel.
Uuel aastal.

9 comments:

Kadri Tulev said...

Tahaks näha ka väikeseid pirukaid, selliseid a la viineripirukaid aga huvitavama täidisega. Vot. See suur on ka uhke muidugi.

Merje said...

Nende väikeste treimine võtab kauem aega vist. Ja no pärmitaigen on hoopis eraldi ooper (ma paar kuud tagasi üritasin kaneelirulle teha. oot sellist postitust polegi?). Igatahes, pärmiga võiks proovida küll. Lehttaigen seevastu (poe oma) on liiga easy :P. Aga lehttaignaga sellised väikesed pizza moodi ruudud on marud tegelikult - tomati ja väikse suitsuvorsti, ürtide ja mozzarellaga nt. Ma arvan tööõpetuse tunnist on jäänud hirm enda kätega midagi väga filigraanset meisterdada (a la martsipanist tordikaunistused :D). Peaks vb mingisse reality saatesse minema. AAAA, ega te seda 5-inimese teemaga kokandussaadet ei näinud? Seal osalevad praegu hr Kägu, pr Linna ja pr Arro. Täna olid Reedal külas. Päris piinlik saade oli.

Merje said...

(PS. mu eelmise jutu algus on peaaegu imrekoselik. Hirm tuleb peale :/)

Kadri Tulev said...

No kurask, ega viineripirukas ei pea siis filigraanne olema!

Kadri Tulev said...

Mul on selline pirukate retsept (ei ole pärmiga miskit tegemist):


Väikesed porgandi- (kohupiima, kapsa jne) pirukad

Taigen:

2 kl jahu
100 g margariini
100 g hapukoort
1muna
1-1,5 spl suhkrut
veidi soola

Mätsida palliks ja 1 tund külmkapis seista.

Täidis:

Pehmekskeenud porgandid hakkida peeneks,
lisada:
1 spl võid
1spl hapukoort
2 spl mannat
1 mna
suhkrut ja soola maitse järgi.

Taigen rullida õhukeseks, lõigata 4-kandilised tükid, täidis sisse ja ümbrikukujuliselt kokku, panna ahjulaadile ja pealt määrida lahtiklopitud munaga.
Kõpseb umbes 25-30 minutit. Valmis on siis kui on kuldsed ja alt ka veidi pruunikad.
Enne taigna rullimist teha laud jahuseks ja rull ka.

Liisi said...

Porgandi maitsestamiseks sobib ideaalselt muskaatpähkel, ausõna.

Merje said...

Tee neid, Kadri! :D
Võiks uue aasta puhul istumise teha siis?

Liisi said...

I'm in! Aint reedest edasi 9 päeva mind pole.

Kadri Tulev said...

istumist võib alati teha. kui midagi mõtlete välja siis andke teada. mul on veel liisi eelmise korra valge vein vetsus alles. :P