Sunday, December 20, 2009

Talviste õunte jätk


Tere!
Tegin eile ühte kooki (<- link), mille retsept Postimees.ee-st vastu vaatas. Peamiselt sellepärast, et mul oli piparkooki üle.
Ma ei lasknud end leigetest kommentaaridest heidutada. Lisasin omaalgatuslikult õuna-, mandlite ja marmelaadi tükke.

Niisiis, behold:

Piparkoogimaitseline hapukoorekook

*4 muna
*200 g suhkrut
*100 g võid
*250 g hapukoort (panin 1/2 asemele 8% kohupiima)
*300 g jahu
*1 tl küpsetuspulbrit
*0,5 tl vanillisuhkrut
*200 ml (üks keskmine klaasitäis) purustatud piparkooke;
*lisasin veel mandleid, õunu, marmelaadi. Kõike sellist võib vabalt.

Klopi munad koos suhkruga kausis lahti või vahusta kergelt mikseriga. Lisa toasoe või ja hapukoor. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur ning lisa eelenule. Lisa purustatud piparkoogid jm kraam.
Kalla taigen võiga määritud vormi ja küpseta umbes 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni kook on seest küps.

Serveerida võib jäätisega. Et praegu pole teab mis troopiline ilm, siis tegin kõrvaseks vaniljekastet (Ekströms vist. Külma piimaga segada pulber, lasta seista 10 min).
Üldiselt oli kook selline purujas keeksine - lisasin palju asju juurde. Natukene vähe magus oli ka. Kastmega klappis hästi, samas. Nii et oma äranägemise järgi tehes võib sellest retseptist midagi head välja kukkuda.


Ja täna oli väike õunte ülejääk. Tegin muffineid. Siin nad jahtuvad lihtsalt; chillivad: Sisse käis tainale ja õuntele lisaks vana hea mandel ja kaneel. Kadri sai ka neid mekkida, peale seda kui ma üritasin The Body Shopi poes muffinitega kilekotti suurema kärata "kliendile" üle anda ja diili "klient" Kadri paljastas poolelioleva tehingu poe müüjatele.

3 comments:

Kadri Tulev said...

Kiidan muffineid, sest teisi asju pole maitsta saanud. Ühe muffini sõin ära juba Viru keskuse fuajees, teise nr 3 bussis ja ülejäänud 2 kodus peale sööki.

Liisi said...

Kirjutan siia oma jutu. Väga tore jõulupdi oli meil kolmekesi! Tänan eriti eriti maitsva sushi eest, Kadri, ja superhea krevetipiruka eest, Merje, kes sa tõid ka superhea koogi veel kaasa! Kõik oli nii maitsev ja kingitused toredad:)
Ootan järgmist koosviibimist!

Kadri Tulev said...

Väike jõulude afterparty ehk :P