Tuesday, August 03, 2010

Katsetus kurkidega

Katsetasin esimest korda kurke hapendada. Retsepte selleks on mustmiljon vist, iga üks teeb veidi erinevalt. Ma otsisin siis kõige klassikalisema välja ja panin purki kihiti kurgid, tillivarred, mustsõstralehed ning küüslaugu. Peale valasin soolvee. Järgmiseks hommikuks oli krõmps kurk valmis! Ainult veidi nihu läks see, et panin liiga palju soola. Millegipärast oli mul arusaam, et soola peab palju olema. See oli vale. Piisanuks 2 supilusikast. Mina panin 6.
Kurke on meil veel mitu kilo niiet jõuan parandada end. Uku tegi enda moodi ka 3 liitrise purgi ja siis võrdlesime, tema oma oli parem. Ma nii lootsin, et saan pähe teha kurgivõistluses talle, aga seekord ei õnnestunud.
Kes ülesoolatud kurke soovib, siis ma võin pakkuda!
--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee
koduleht: www.misu.ee
telefon: (+372)5186650

4 comments:

Liisi said...

Mul on ka soolaga intsidente olnud:P Aga head katsetamist soolakurgid on nii head:)

Kadri said...

on jah head, ma isegi unustasin selle ülesoolasmise suures eufoorias ja uhkuses et esimesed kurgid said sisse tehtud ja sõin ikkagi hea meelega.

Kadri said...

Panin juba uue purgi hakkama. Seekord siis vähesema soolaga. Ma võin tuua mõned kui keegi huvitet on. Kurke. Natuke palju sai tehtud neid :S Merje? Soolaleib(kurk)?

Liisi said...

Kui sul veel kurki on, siis ma sooviks küll:)