Thursday, December 16, 2010

Magusad hamburgerid

Kunagi, kui oli Marko sünnipäev, siis mõtlesin mida küll tema peol magusat pakkuda. Siis nägin internetis selliseid väikseid burkse ja kohe teadsin, et need talle sobiks, sest mis siin salata, burksid on ju natuke tema värk.

Küpsetasin valged ja pruunid (šokolaadi) minimuffinid, eemaldasin neilt mütsi ehk selle pealmise osa, mis on laiem. Seda oli väga kerge teha. Valge muffin oli n-ö sai ja pruuni muffini ülemine osa sai kotletiks. Alumine osa jäi üle, selle võib niisama ära süüa. Tegin glasuuri ricotta toorjuustukreemist, vanilliekstraktist ja tuhksuhkrust (võimalik, et lisasin sidrunimahla ka, mälu petab siinkohal) ning värvisin selle kolme värvi - roheline sai salatiks, punane ketšupiks ja kollane sinepiks või juustuks, kuidas keegi nägi. Ja siis paningi hamburgerid kokku. Pealt niisutasin muffinit vähese veega ja puistasin siis kiiresti seesamiseemneid peale (vesi aitab neid kinni hoida). Seesamiseemned andsid viimase lihvi, mis tegi need küpsetised üsna reaalsete burgerite nägu. Igaks juhuks sisestasin ka hambaorgid, et burgerid paremini koos püsiks.
Samal päeval väga head, järgmisel juba vähem.

1 comment:

Kadri said...

Eriti andekas! Veits muidugi nagu shokolaadist hakklihakaste või martsipanist seapraad :P Haha. et ehmub ära kui ei tea et magus. Aga eriti vinged, mulle väga meeldib idee! Leidlikusel pole piire ikka.