Tuesday, January 26, 2010

quicky! quissshhee! ehk kuidas häääldada üks prantsusepärane quiche!

Laia tänava residentsi liikmed olid taaskord köögitoimkonnas! Ja seekord sündis üks imepärane quiche!

Põhi!
180 gr võid
1 muna
sool tsip tsip
jahu täpselt niipalju, kuni hakkab looma

Kõik selle mätsisime ilusti ära ja lisasime ka kerge basiilikusõbra (pilt1). seejärel vormi sisse hops. foolium põhja ja augud sisse kahvliga. tatar peale, et se sõber seal paisuma ei hakka (pilt2)! ja umbes 20 minutit ja 200 kraadi. seejärel sõber foolium jätta ning veel umbes 15 minutit ahjus.

Täidis:
meil läks nii.
paprika
mustad oliivid
kitsejuust 
sibul
tomat

ja see mis seob:
3 muna
2 normal pakki vahukoort
basiilik
tavalist juustu riivituna tiba
maitsestame!

ja ahju!. päris quicky ei saa öelda! umbes 45 minutit oli ikka. hiljem veel foolium peale ja oli veel, ja siis võtsime väöja ja oli veel! aga välja tuli jube hea!!!! varsti teeme jälle!

ja lõpetuseks!
A quicky is done in the quickest possible ammount of time (the time it takes to get an erection and blow your load as fast as possible).


8 comments:

Kadri Tulev said...

waao, see tatra trikk. võtab pahviks. pole enne sellist imelooma näinud.

Liisi said...

Päriselt ka, Kadri? Ma olen näinud küll, aga pole iial viitsinud teha.
Muidu sisu mu meele järele pole, aga quiche'i isu ajas küll peale:) Huvitav, kas keedetud tatart täidisena kasutada oleks hea või halb idee?:D

maiken said...

täna tuleb meil uus! tuunikala ja herneste ja tomati ja sibula ja paprikaga!

Merje said...

Mis sa kisad, kutsu külla :p.
Muidu tatra asemel saab eduliselt nii, et muna ei pane (siis ta ei kerki) ja enne külmkappi panna 15-30 min, siis ka ei kerki nii palju. Enne kahvliga augutada kaa, see on kohustuslik eljement. Muidu Kadri, tatra asemel pannakse mõnikord kuivatatud herneid või.. kruusa äkki võiks ka panna :D.
Ja hapukoor ja muna sobivad ka sisu sidumiseks hästi.
Ühesõnaga, kui inspirašuunist kunagi peaks puudust tulema, mul on 2 pirukaraamatut. Khöm. Aga basiilik on igalpool väga hea. Sõin seda mingit uut basiiliku ja ananassi jogurtit ükspäev, päris okei oli.
Saluut.

Kadri Tulev said...

Ma pole kunagi sellesse taignasse muna pannud. Niiet pole probleemi see kerkinine. Ja külmikus pole ka hoidnud eriti, ei kerki midagi. Ja kuivatatud herneid pannakse pahadele lastele nurka, et nad seal põlvitada saaks. Hmm, tatar oleks ju veel vastikum variant, väiksed teravad terad.
Liisi võiks tatra quiche`t teha küll. Tatra ja tomati seguga nt. Oleks päris põnev vast. Umbes nagu herkulapudru quiche.

Kadri Tulev said...

Aa, muidu võiks ju teha tatrajahust põhja soolasele quiche`le. See oleks vägagi hea ma pakun. Natuke tavalist jahu ka hulka panna.
Ps. Muna asemel panevad osad inimesed banaani. Seob sama hästi.

Merje said...

Hea mõte Kadri. Liisi, jaa, äkki pane tavalise jahu asemel muud jahu, tuleb ka teine mekk man. Kaerahelbed ja kõikvõimalikud maitseained ja -taimed on ka head variandid.
Tatrast sisu oleks veits kahtlane, selles mõttes et põhi juba on jahust, et sarnast toiduainet saab liiga palju. Aga no mine tea. KARTULIGA saab muidu ka põhja teha. Kui jahune ei maitse.

Liisi said...

Lo and behold, ma teen selle tatrapiruka veel ära ükskord!