Monday, June 20, 2011

Liisi + part = love

Ma pole vist kunagi ühtegi postitust kirjutades enda üle nii uhke olnud! Ma mõtlesin ise toidule retsepti välja! Okei, ma ei saa väita, et sellist retsepti pole keegi teine varem välja mõelnud, aga samas ma ka ei tea, et keegi oleks seda teinud. Ma olen pardi valmistamisest mitu kuud juba mõelnud ja erinevaid retsepte lugenud, aga tegudele jõudsin alles täna. Tegelikult natuke ka eelmine reede, kui me Vanaemu juures tubast grillpidu pidasime ja mina võtsin kaasa pardiliha. Emu valmistas seda miskises rabarbarisegus (ootan retsepti;)), mis oli väga maitsev. Nii saingi ka mina julgustust ja ostsin täna endale poest kaks pardifileed.
Ma arvestasin ka sellega, et toit võib täiesti sassi minna, aga sisetunne ütles, et suurema tõenäosusega ikka õnnestub. Lisaks sellele, et mul on enda pärast nii hea meel, et ise midagi välja mõtlesin, on mul veel eriti suur rõõm selle üle, et tegu on soolase roaga. Marko ju alati räägib mulle, et ma võiksin rohkem soolast valmistada. Ma ei saa midagi parata, et küpsetised ja koogid mind rohkem inspireerivad.. Aga oma igavese lemmiku – pardi, mida varem vaid Hiina restoranis nautisin – valmistamine oli pea sama kutsuv:)

Minu retsepti kuulusid (kogused on ligikaudu, sest ma tegelikult ei mõõtnud):
2 pardifileed
3/4 pakki külmutatud kirsse (oleks võinud vabalt kogu pakki kasutada)
3 kuhjaga spl fariinisuhkrut
1/2 dl valget veiniäädikat
4 värsket tüümiani vart
soola-pipart

Panin kirsid, suhkru, veiniäädika ja tüümiani potti ja keetsin läbi. Pardile lõikasin naha poole sügavad siilud sisse ja määrisin liha soolaga sisse. Praadisin naha poolt kuumal pannil mitu minutit, kuni rasv hakkas sulama ja nahk oli pruun ja krõbe. Samal ajal purustasin teisele poole pipart. Siis panin lihatükid vorminõusse ja valasin kirsikastme peale. Küpsetasin ahjus 200 kraadi juures umbes 8–10 minutit. Tegelikult enne küpsetasin 10 minutit hõbepaberiga kaetult, aga see jättis liha täitsa tooreks ja seepärast ärge seda tähele pange. Siis küpsetasin parti uuesti 8 minutit ilma hõbepaberita (pöördõhuga programmiga) ja liha sai mõnusalt pehme ja hea.

Tõesti maitsev ja ka äärmiselt lihtne ja kiire roog:) Täna võin endaga rahul olla.

5 comments:

merje said...

omg tundub eriti nämmu. tubli!

helelyn said...

tegin ka mallorcal mitu korda parti, aga kuna seal marju ei müüdud, tuli neist kirsikastmetest vaid unistada. minu tollaseks lemmikuks kujunes selline retsept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/10397/watercress-mango-and-duck-salad
aga palun infot, kus tallinnas parti müüakse?

Liisi said...

Oo, seda proovin ka kindlasti, aitäh.
Parti müüb Rannamõisa (http://www.linnuliha.ee/tooted/part-hani-kuulik/part/7495), ma eile ostsin Stockmannist, aga äkki on mujal ka ikka. Koibi jja tervet parti müüvad ka.

Triin said...
This comment has been removed by the author.
Triin said...

Kusjuures mina olin ka üllatunud, et seda Rannamõisa parti leiab vabalt enamuses suuremates poodides, mitte ainult Stockis ja Solarises. Ma tegin eelmisel talvel parti päris mitu korda, päris hea variant, mis mulle väga meeldis oli see: http://toiduteemal.blogspot.com/2010/02/part-aasiaparase-ingverikastmega.html