Wednesday, July 20, 2011

Vaniljemakroon šokolaadi ganache'iga

Tegin jällekord makroone, seekord küpsetasin neid pöördõhuga programmil täpselt 15 minutit ja oli väga paras aeg. Täidisena proovisin seekord šokolaadi ganache'i. See oli päris domineeriv, aga samas hea. Eriti hea oli sel konsistents:)

Makroonid:

3 munavalget
0,5 dl suhkrut
Vaniljekauna seemneid või vaniljepastat või -ekstrakti
110 g mandlijahu
3,8 dl tuhksuhkrut

Sega omavahel tuhksuhkur ja mandlijahu. Teises kausis vahusta munavalged vahtu, lisa vähehaaval suhkur ja vahusta kuni vaht on paks, kõva ja läikiv. Lisa vanilje. Sega kaks osa omavahel rahulikult kokku. Tee pannile tordipritsi abil makroonid. Lase neil kuivada umbes tund aega ja küpseta siis 150 C juures 15 minutit. Jahuta.

Šokolaadi ganache:

2 dl vahukoort
200–250 g šokolaadi (mul oli see pooltume küpsetusšokolaaditahvel, mida meil poodides müüakse, kasutasin sellest 3 tükki teises toidus ja ülejäänu läks ganache'i sisse).

Tükelda šokolaad väikesesse kaussi. Aja koor keema ja vala see šokolaadile. Lase paar minutit seista ja sega siis kõik läbi. Jahuta ja hoia siis segu seni külmkapis kuni see on paraja paksusega. Ja siis ongi aeg makroonid kokku panna.

1 comment:

Liisi said...

Muidu siuke asi, et mu venna koer sõi põhimõtteliselt kõik need makroonid ära.