Saturday, March 10, 2012

Tšillitrühvlid

Tegin šokolaaditrühvleid tšillise järelmaitsega, päris head! Kuna see oli katsetuskord, siis ma kaunistamisele suurt rõhku ei pannud, järgmine kord katan kommid valge šokolaadiga ja äkki peidan kommi keskele mõne pähkli ka ära.

225-250 g tumedat šokolaadi
1,2 dl vahukoort
0,5 tl habanero kastet vms
0,5 tl kaneeli
1 spl kohvi
1 spl vanilliekstrakti

Haki šokolaad peenikeseks ja pane kaussi. Kuumuta vahukoort kuni tekivad esimesed mullid poti äärde. Siis vala koor šokolaadile ja lase seista minuti jagu. Sega ühtlaseks. Kui jäävad šokolaaditükid, pane vesi keema ja hoia kaussi keeva vee kohal, sega kuni šokolaad on ühtlane. Sega sisse kõik muud koostisained ja jäta segu toasooja tunnikeseks jahtuma. Kui vaja, pane seejärel segu veel külmkappi tahenema. Rulli kommid valmis ja dekoreeri soovi kohaselt, ma seekord rullisin neid kakaos, tuhksuhkrus ja kookoshelvestes (alguses eraldi, hiljem läbisegi kolmes asjas).
Tšilline järelmaitse annab tavalisele šokolaadikommile mu meelest palju juurde, valge šokolaad kommi ümber võib veel eriti hea olla..