Wednesday, April 01, 2009

Laimimuffinid

Tegin eile selliseid, toredad õhulised said. Originaalretsepti (kliki pealkirjale) juures oli 2 eriti kiitvat kommentaari, see õhutaski tegema.


Sellest taignast saab teha kas siis muffinid või koogi, ma sain kogusest 12 muffinit ja väikese koogi ka veel:)

Vaja läheb:
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
85 g võid, toasooja
2,3 dl suhkrut
2 suurt muna
1,5 tl laimikoort (riivida)
1 spl värsket laimimahla
u 2 dl keefiri
2,3 dl valge šokolaadi tükke (ma panin 1 šokolaadi jagu)

Glasuuriks:
2,5 dl tuhksuhkrut
u 1 laimi mahl

1. Ahi 180 C peale eelsoojenema.

2. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool.

3. Vahusta korralikult toasoe või ja suhkur. Lisa munad, vahusta natuke ja seejärel laimikoor ja -mahl.

4. Lisa või-suhkur-muna-laim segule kolmandik jahusegust ja sega. Siis kolmandik keefirist ja sega jne vaheldumisi kuni kõik on omavahel segamini. Lisa šokolaaditükid.

Muffinivormid pane u 2/3 täis.
Muffineid küpsetada u 18-20 min, kooki 35-40 min.
Glasuur pane peale peale u 5 min. jahtumist.

2 comments:

Kadri Tulev said...

Glasuur meenutab seda "valgukokteili" mis Merje Tartus jõi. Liisi ei näinud küll seda, aga pildi peal oli.

Liisi said...

See glasuur on üldse veitsa rõve:D