Tegin eile selliseid, toredad õhulised said. Originaalretsepti (kliki pealkirjale) juures oli 2 eriti kiitvat kommentaari, see õhutaski tegema.
Sellest taignast saab teha kas siis muffinid või koogi, ma sain kogusest 12 muffinit ja väikese koogi ka veel:)
Vaja läheb:
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
85 g võid, toasooja
2,3 dl suhkrut
2 suurt muna
1,5 tl laimikoort (riivida)
1 spl värsket laimimahla
u 2 dl keefiri
2,3 dl valge šokolaadi tükke (ma panin 1 šokolaadi jagu)
Glasuuriks:
2,5 dl tuhksuhkrut
u 1 laimi mahl
1. Ahi 180 C peale eelsoojenema.
2. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja sool.
3. Vahusta korralikult toasoe või ja suhkur. Lisa munad, vahusta natuke ja seejärel laimikoor ja -mahl.
4. Lisa või-suhkur-muna-laim segule kolmandik jahusegust ja sega. Siis kolmandik keefirist ja sega jne vaheldumisi kuni kõik on omavahel segamini. Lisa šokolaaditükid.
Muffinivormid pane u 2/3 täis.
Muffineid küpsetada u 18-20 min, kooki 35-40 min.
Glasuur pane peale peale u 5 min. jahtumist.
2 comments:
Glasuur meenutab seda "valgukokteili" mis Merje Tartus jõi. Liisi ei näinud küll seda, aga pildi peal oli.
See glasuur on üldse veitsa rõve:D
Post a Comment