Monday, June 22, 2009

Teine kingitus

Nagu lubasin, kirjutan ka oma teisest kingitusest. Merje, see on midagi sulle äkki, meenutus Prantsusmaast:) Nimelt, sain kingituseks cannelé vormid. Ma ei teadnud varem isegi, mis need cannelé'd on, aga proovisin juba järele ja need on imemaitsvad! Valmistamine on üsna kerge selles mõttes, et tainas on lihtne kokku segada, ainuke asi on planeerimisega - tainas peab enne küpsetamist vähemalt 12 (parem kui 24, maksimaalselt 48) tundi külmkapis rahulikult olema. Aga boonusena - tainas sisaldab ka rummi!
Muidu, mul on tunne, et esimese korra kohta tulid need asjandused mul päris okeilt välja. Kuju on vist õige, aga karamelli peaks rohkem peal/ümber olema. Proovin teinekord vist tsipa kuumemat ahju ja natuke kauem seda hoida enne kui temperatuuri langetan.
Alloleval pildil on ka kingitud vorm näha, aitäh kinkijale:) Kasutasin seda retsepti, mis vormiga kaasas oli ja sellest kogusest sain 2 vormitäit ehk 16 cannelé'd. Tegelikult olid nad ikka väga maitsvad. Tasub teinekordki teha. Kuuldavasti saab neid teha ka muffinivormis (ilma paberita kindlasti), aga see pole ikka päris see, mis õiges vormis. Ja silikoonvormist veelgi parem peaks olema metallist vorm. Internetis on hästi palju infot nende kohta ka. Igatahes, njammid:)

3 comments:

Merje said...

Uooo, ma tahtsin nende vormi osta prantsast, aga l2ks nii kiireks, ei ei j6udnud. Kes need kinkis siis! Muidu tervisi V2rskast, oleme Liisu ja Maikeniga sanatooriumi Fytobaaris, mis on ravimteede baar. Maiken v6ttis meesteteed ja Liisu naisteteed. M6nus lebo koht on. Ahjaa, yks kulinaarne asi veel, eile tegime punast veini Sprite\ga ja panime maasikaid ka sisse, tuli v2lja nagu sangria. Yldiselt ka v2ga maasikane reis on olnud. Tsauks!

Liisi said...

Täditütar kinkis, Eestis ka müüakse neid. Tegin just masinaga maasika-sorbetti.

Kadri Tulev said...

ooo nammm