Sunday, February 19, 2012

Kleepuvad apelsini-meekanatiivad

Tegin eile ise kanatiibu. Nii head tulid! Kolme peale kulus täpselt 15 minutit kuni kõik kanatükid otsas olid.
Algne retsept pärineb siit, aga asendasin mitu asja, kuna need olid kodus olemas. Valmistamine oli üsna lihtne ja tõesti võin tulemust taevani kiita. Soovitan kindlasti kasutada kanatiibu, mitte -poolkoibi, sest väikestele jääb maitse paremini külge.

* Kanatiivad (umbes 8)
* 1 apelsin
* 0,5 dl sojakastet
* jupike (u 2 spl) riivitud ingverit
* 2 kuivatatud piprakauna (või sarnast maitseainet)
* 1 spl mett
* 2 spl riisiäädikat
* natuke tulist kastet (mul on Habanero kaste, lisasin seda umbes 0,5 tl)

Mina lõikasin kanatiivad kaheks, nii et tekkis väike koivake ja nurgaga tiivatükk (algne retsept lõikas tiiva kolmeks ja jättis ühe osa kasutamata, mina otsustasin selle ka ära söömisele suunata). Auruta kanatiibu umbes 15–18 minutit. Mina kasutasin selleks potti ja sõela - poti põhja panin vett, tiivad panin sõela sisse ja potti vee kohale, kõige peale panin kaane. Muidugi kõige parem oleks kasutada spetsiaalset aurutuspotti, aga mul seda pole. Aja vesi keema ja keera siis kuumus keskmiseks ja lase lihtsalt podiseda.
Samal ajal, kui kana potis on, sega valmis kaste. Riivi apelsinikoor, pigista apelsinist mahl välja, lisa riivitud ingver ja kõik muud koostisained - sega läbi. Kui kana on valmis (võib veel kohati roosa olla), pane tükid kastme sisse ja sega ettevaatlikult nii, et nahk maha ei tuleks. Pane kanatükid ahjuplaadile ja pane ahju 225 kraadi ja grillprogrammiga ülemisele kõrgusele umbes kolmeks-neljaks minutiks küpsema. Seejärel võta kanatükid välja, pööra ümber, pintselda kastmega ja küpseta uuesti kõrgeimal astmel umbes kolm minutit. Jätka küpsetamist samas tsüklis - pöörates ja kastmega pintseldades - kuni kanatiivad on ilusad pruunid. Naudi kohe, kui tiivad on pisut jahtunud.

1 comment:

Anonymous said...

ERITI maitsvad. Aitäh Liisi. M.