Wednesday, February 22, 2012

Porgandi-kaalika-juustupallid

Hoidsin oma venna lapsi üks päev ja öö ning mõtlesin, et pakun neile siis midagi tervislikumapoolset. Tegin ise kana-nuggets'eid ja neid juurviljapalle, millest kohe jutt tuleb. Leidsin need siis, kui otsisin Sille toidublogist eelmises postituses olnud porgandikoogi retsepti, natuke muutsin ka. Minu arust olid need täitsa head pallid ja ühele vennatütrele ka väga maitsesid (teistele õnneks läks kana hästi peale). Järgmine kord proovin nisujahu asemel kaerajahu ja vaatan, mis siis välja tuleb.

* 2 dl peenelt riivitud porgandit
* 1,5 dl peenelt riivitud kaalikat
* 1 dl riivitud juustu
* 2 dl (kaera)jahu
* 0,5 tl soola
** kõik kogused on umbkaudsed, vaatasin silma järgi, et oleks umbes nii palju.

Lase riivitud porgandil ja kaalikal natuke seista, et mahl välja tuleks ja vala see siis ära. Lisa juust, jahu, sool ja sega kõik korralikult läbi, tulemuseks peaks olema paks tainas. Vormi pallikesed ja küpseta 200 kraadi juures (kasutasin pöördõhuga programmi) kuni juurviljapallid on ilusad kuldpruunid. Jahuta natuke ja söö. Võib juurde teha ka dipikastet.

4 comments:

Kadri Tulev said...

Oh, ma proovin neid täna! Juba nende pallikeste maitse tuli suhu kuigi ma pole neid kunagi maitsenud:)

Liisi said...

Anna siis teada, kuidas välja tulid!:)

Anonymous said...

Ou mitmele see kogus on tra?

Anonymous said...

putsi kull vastad ka v