Thursday, February 02, 2012

Täidetud maguskartulilaevuke

Nüüd midagi vegetaarset ja tervislikku. Eile nägin igahommikusel Google Readeri ringil seda retsepti ja otsustasin õhtusöögiks midagi sarnast valmistada. Mais mu suur lemmik pole, seepärast asendasin selle hernestega ja see oli väga hea otsus. Samuti ei kasutanud ma värsket spinatit, vaid läksin soodsamat teed ja ostsin külmutatud spinatit. Suur altminek oli aga see, et kaupsi toidupoes müüdi ainult eriti hiiglaslikke maguskartuleid ja isegi veidi üle tunniajase küpsetamise järel oli mu hiigelbataat seest toores. Sain ta õnneks küll pooleks lõigata, sisu välja kraapida, ära tükeldada ja sibula-herne-spinatiseguga kokku panna. Järelküpsedes läks kõik veidi pehmemaks ja samas mind osaliselt veel krõmpsuv sisu üldse ei seganud ka. Et tervislikku joont lõpuni hoida, tegin kõrvale tillikastme ka hapukoore asemel maitsetamata jogurtist, millest vedeliku välja nõrutasin, et konsistents veidi paksem oleks. Üldiselt minu arust väga maitsev söök vahelduseks ja võimalused on piiritud (kõikidest adeviljadest ja hakklihast erinevate juustudeni välja).

2 väikest maguskartulit
1 väike sibul
killuke võid
1 tl fariinisuhkrut
külmutatud herneid (1-2 dl)
spinatit (kasutasin 6 külmutatud spinatirulli, mis pakis olid)
soola-pipart
mozzarellat

Pese maguskartul puhtaks ja pane 180 kraadi juures (pöördõhuga) 40 minutiks küpsema - väiksemate puhul peaks sellest ajast piisama. Samal ajal sulata keskmise kuumuse juures pannis või potis või ja kuumuta seal sees sibulatükke (suurus vastavalt oma soovile). Lisa fariinisuhkur ja karamelliseeri sibul. Lisa herned ja spinat ja kuumuta kõik läbi. Lõika küpsenud bataat pooleks ja kaabi sisu välja, jättes siiski ka äärtesse üht-teist. Sega maguskartul valmistatud seguga ja maitsesta soola-pipraga. Täida maguskartulilaevukesed täidisega ja peale pane mozzarellat. Küpseta 200 kraadi juures kuni juust on kuldpruun.

Varem olen maguskartulist teinud komme ja minu arust on see toorelt ka eriti maitsev krõmpsutada.

No comments: