Wednesday, September 16, 2009

Hilisõhtune ploomikook tervitab!

Kõigepaelt mõistatus ploomide kohta. Kus vapil on kujutatud ploomid ja mida need seal sümboliseerivad? (Vastus on teksti lõpus)

Täiesti õudne on teist näadlat haige olla. Täna jäin koju ja no kodus ei oska ka midagi peale hakata, siis tegin tatrajahus paneeritud kabatśokipoissi ja tomateid ja ploomikoogi, mis tuli eriti njamm. Kasutasin muretaigna puhul kaera- ja odrajahu ja täidiseks ploomid ja Põltsamaa Ricotta kohupiim. 2 pakki. Soovitan kookides just seda kasutada, see on mõnus teraline ja jääb ahjus just õige tekstuurtiga, selline vanakooli kohupiim veidi. Osad moodsad kohumpiimad on nii vedelad ja siidised, et üldse ei tule hea. Väga viis kohupiim! Mõtlsin muidu sinna chilli pipart ka sisse panna aga ei julgenud. Iseenesest sobiks ju ploomide ja kohupiimaga. Vist.

Ja vastus mõistatusele. Ploomid on kujutatud Noarootsi valla vapil. Kolm punast ploomi sümboliseerivad ühelt poolt Noarootsis aretatud ploomisorti ("Noarootsi punane"), teiselt poolt ka kolme valla ajaloolist piirkonda Noarootsi poolsaar, Sutlepa ja Rigudi.

Kes seda basic infot ploomide kohta ei teadnud, see ärgu parem üldse ploomide kallale mingu!

--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee
koduleht: www.misu.ee
telefon: (+372)5186650

No comments: