Friday, September 04, 2009

Kala jänes. K.aine Jänes.




Kui ma juba siin olen, siis kevadised meenutused, kuidas ma umbes nädal aega järjest kala ja kapsast sõin.
Kala(lõhe või forelli)steigid praadisin niisama kiiresti ära, eemaldasin pannilt, ja siis praadisin samas kalases pannis kiirelt (varajase) kapsa viilud, panin sojakastet peale ja lasin natuke haududa.
Kuigi ma pole suur hautet kapsa austaja, siis niimoodi oli eriti lihtne ja maitsev igatahes.

3 comments:

Kadri Tulev said...

Ooh, peaks proovima. Nagu hiinakas veits.
Ja tore et sinu mõistes klassifitseeruvad kala alla lõhe ja forell. :P Ma just eile Kaupsis vaatasin et tegelt peaks rutiinist lahti murdma, et igast muud kalafileed müüakse ka, haugi ja igast imelike nimedega.

Merje said...

No anna andeks, aga kohalik Tartu Maxima müüs neidsamuseid steike 100 eek/kg (ja ükskord 80 isegi). Ma ei julge mõelda, mis neil viga võis olla, et 2 korda odavamalt müüdi, aga kõht ei kurtnud (võibla on metalle ja mürke - oo, või väikseid ussikes? - täis nüüd, pitsitas appikarjed kinni).

Merje said...

Ja ma olen heiki ja siukest kraami ka ostnud - enamasti suitsutet. Aga kui need pole värsked, siis on väga halb süüa. Mõnikord on ülesoolatud ka, või vintske. Peaks turule minema. .. + kalahais jääb kätele tükiks ajaks.