Saturday, February 13, 2010

Pole midagi hullemat kui näha meest nutmas!

Nüüd võib selle unustada! Sest minu uhiuus Happy Chop (või noh, analoog) hakib sibulaid ilma pisarateta! He-hee! Nüüdsest peale ma armastan teleturgu! Ja muidugi Liisit, Leelot ja Merjet selle kinkimise pärast!
Valisin esimeseks proovikiviks uuele abilisele supi. Improviseerisin sellise supi, kus võimalikult palju hakkima peaks. Suur üllatus oli see, et ka porgandeid hakkis mu kullake suurepäraselt. Nojah porgandeid oleks võinud ju noaga viiludeks lõigata , aga ma ei suutnud vastu panna ja toppisin need chopperisse ja hakkisin sellega. Pidin ennast tagasi hoidma, et lillkapsaga sama ei teeks. See oleks juba liig.
Siis hakkisin veel sibula (peab mainima, et porgantit oli isegi kergem hakkida) ja küüslaugu ja basiiliku. Minu improvisatsioonsupi retsept on selline:

2 HAKITUD sibulat.
5 HAKITUD küüslauguküünt.
1 pakk HAKITUD basiilikut.
Pruuni riisi silma järgi (eelnevalt keedetud).
2 pakki purustatud tomateid (oleks suvi, oleksin ise purustanud, aga kuna hetkel poe tomatitel maitset pole, ostsin valmis kraami).
1 suur karp merevaiku.
Eelnevalt ahjus tehtud forell või lõhe.
Sidrunipipart, tilli, soola ja veidi pruuni suhkrut.

Panin poti sisse või sulama (selline hea kamakas), lisasin lillkapsa tükid ja tegin neid võis, siis lisasin hakitud porgandid ning natukese aja pärast ka hakitud sibula ja küüslaugu. Lasin neil seal võis haududa ja pruunistuda, lisain veidi pruuni suhkrut ja veidikese aja pärast klaasi vett. Siis tuleb veidi oodata kuni lillkapsad ja muu väheses vees parajalt ära keevad (lillkapsas ei tohi ainult päris lödiks keeda, pigem jäägu selline krõmpsum, sest muidu on supi valmides saanud lillkapsast puder).  Nüüd lisasin purustatud tomatid ja merevaigu ning soola ja pipra. Lase merevaigul sulada ja las pott olla kuskil 7 minutit nõrga kuumusega tulel. Kõige lõpuks panin sisse maitse järgi riisi (kartuli inimesed võivad kartulit ka panna) ja basiiliku. Kui supp oli juba kausis, panin sinna sisse kala tükid, just nii palju kui õige tundus. Sai tõesti maitsev! Ja kõik tänu Happy Chop`ile! 

--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee
koduleht: www.misu.ee
telefon: (+372)5186650

3 comments:

Merje said...

HAK HAK HAK HAK.
Hagaa paluun!
Kui ma oleks rumala eelarvamusliku peaga kihlveo sõlminud selle masina töövõimekuse osas, siis ma oleksin kaotanud.
Supp paistab väga hea korralik selline. Rohkelt hakitud.

Liisi said...

Nii tore!:)) Supp tundub eriti maitsev kohe.

Kadri Tulev said...

oli jah üsna hea