Wednesday, February 24, 2010

Head iseseisvuspäeva!

Küll mu loli alles produktiivne õhtupoolik/öö. Teisipäeval töölt saabudes tegin ettenägelikult mõnusa uinaku ja siis umbes 22 ajal asusin referaadi kallale. Lõpetasin selle 5.30 (kes tahab Johannes Aavikust rohkem teada, öelge:) ja umbes 4 panin vahepeal koogi ahju. Tahtsin teha sini-must-valget kooki ja kasutasin selleks erilist tehnikat, nagu allolevalt pildilt näha on:p See tehnika oli natuke keerukas, aga ilmselt selle pärast, et esimest korda siukest asja proovisin. Need n-ö seinad kippusid pikali vajuma ja nii pääses osa sinist tainast pruuni poolele. Teine kord (kui tõesti peaks sellist asja veel vaja minema) panen nad ääre poole rohkem kaldu. Seekord üritasin neid asetada võimalikult püsti ja sirgelt, mis väga hea idee ei olnud. Õnneks sain töö käigus asja parandada ja tulemus oli täitsa tore. Ja tegelikult võtsin need seinad juba u 10-15 minuti ahjusoleku järel ära, ei olnudki kauem vaja.

Kook ise on juustukook, klassikaline toorjuust+mascarpone+kondenspiim+3 muna. Sinise osa sisse lisasin mustikajahu ja musta osa sisse šokolaadi - sestap ta ka väga must ei ole.

Keskmine osa sai kaunistuseks veel lisašokolaadi, et ta ikka tumedam oleks.

Lõppkokkuvõttes tuli ideaalne ainult valge osa, mis on kaetud tuhksuhkru-sidrunimahlasegu ja kookoshelvestega.
Sinisele osale tegin sama segu ainult mustikatega, mis ma lootsin, värvivad segu siniseks, aga tegelikkuses tuli see üsna punane hoopis. Aga hea kujutlusvõime korral on see ju sini-must-valge lipukook küll:)

4 comments:

Kadri Tulev said...

Oot aga millest need seinad siis on tehtud?
Väga kunstline kook, juhei! Merje võiks ka oma sinise likööriga nüüd midagi isamaalist välja pakkuda.
Kuskil pubis oli mingi shot, mis oli sini-must-valge. All liks, siis kohvi ja siis vahukoor.

Kadri Tulev said...

On see päris papp? Ha-ha. Ma arvasin et lasanjeplaadid.

Liisi said...

Papp mis papp:)

Anonymous said...

hea algus