Tuesday, February 08, 2011

Kartul hästi rohelise kastmega

Pühapäevane praad sai inspiratsiooni Joy the Bakerilt. Ostsin poest mõned kartulid, lõikasin nad alt tasaseks ja siis sisse sälud, määrisin kartuleid soolaga ja sälkude vahele pistsin küüslauguviilusid. Siis asetasin kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, valasin neile oliiviõli ja asetasin iga ühe peale võikuubiku. Küpsetasin kartuleid 225 kraadi juures nii kaua, et nad olid ilusad pruunikad. Küüslaugud tahtsid küll välja vupsata kartulite vahelt, aga õnneks ainult mõned. Oleks sälud ehk natuke sügavamad saanud teha, aga ei julgenud liiga palju lõigata kartuses, et lõikan läbi. Küll aga teine kord tean, et võib sälkusid rohkem lõigata ehk siis, et need viilud oleksid õhemad. Väga oluline on iga natukese aja tagant kartuleid või ja õli seguga kasta, see teeb nad maitsekaks ja krõbedaks.
Kõrvale tegin kanafileesid veiniäädikapalsami, tomati ja mozzarellaga. Määrisin fileed soola-pipraga kokku, praadisin natuke mõlemalt poolt, kastsin külluslikult veiniäädikapalsamiga, siis asetasin peale tomati- ja mozzarellaviilud ja pistsin need kartulite juurde ahju küpsema. Kui aus olla, siis see retsept vajab veel töötlemist, sest maitset oli kanal jube vähe.
Aga õhtusöögi staar oli hoopis roheline kaste, mis sobis nii kartuli ja liha peale kui ka järgmisel päeval mõnusaks dipiks krõpsudega. Samas sobiks see ka leivamäärdeks või muuks taoliseks.

* Värsket spinatit (kasutasin terve karbi)
* India pähkleid u 50 g
* 1-2 küüslauguküünt
* värsket parmesani (või muud sarnast juustu)
* 1 sidruni mahl ja koort
* 0,5 dl oliiviõli
* maitseks soola-pipart

Pane kõik koostisained blenderisse ja purusta kuni kaste on ühtlane. Maitsesta soola-pipraga.

1 comment:

Kadri said...

Spinati kaste tundub eriti hea idee! Mulle spinat maitseb väga. Kana peale tundub spinat minevat kah hästi! Kooslus, mille peale ise ei tuleks niisama.