Friday, May 27, 2011

Rabarberikook

Kuigi see kook on Eesti blogist Ise tehtud. Hästi tehtud ja paljud on seda juba näinud, siis postitan selle ikkagi siia ka. Sain Markolt selle eest ju ülima kiituse ja see juba on midagi!:) Kook on tõesti väga hea. Ma ei suutnud muidugi oodata ja hakkasin kohe kuuma kooki sööma, siis oli see rabarberikisselli maitsega (ehk väga hea), aga jahtunult veel parem. Meil jätkus seda kahepeale mitmeks päevaks ja iga päev sõime seda uuesti suure rõõmuga. Kui kook oli jahtunud (mina hoidsin seda külmkapis), tekkisid selle pinnale ka armsad tilgad.

Ainukese asjana võib-olla järgmine kord (kindlasti teen kooki veel) vähendan natuke suhkrukogust põhjas ja besees, sest kook on tõeliselt magus. Keskel ju kondenspiim ka.


Põhi
2,5 dl jahu
120 gr külma võid
1 dl suhkrut (või siis vähem)
1 munakollane
1/2 tl soola
1-2 sl jääkülma vett
Sega sool, suhkur ja jahu. Lisa külm või ja haki läbi. Klopi munakollane külma veega segamini ja lisa see jahusegusse. Mätsi tainas palliks, pane kilesse ja külmkappi. Hoia seda seal 30 min kuni tund.
Siis suru taias vormi põhja ja külgedele (mul külgedele eriti ei õnnestunud seda suruda, aga midagi ei juhtunud sellest) ning küpseta 200 kraadi juures 7-10 minutit, kuni taina pind on kuivaks tõmbunud. 
Täidist küpseta 180 kraadi juures.
Täidis
500 gr rabarberit
200-250 ml magusat kondenspiima (ma panin pigem rohkem kui vähem)
3 munakollast
Sega munakollased kondenspiimaga, lisa tükeldatud rabarber (samuti nagu retsepti algasukohas soovitati, ka mina ei koorinud rabarberit) ja vala segu eelküpsetatud põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.
Beseekate
4 munavalget
1,5 dl suhkrut (või vähem)
sidrunimahla (soovitan küll, et ei oleks NII magus)
Vahusta munavalged sidrunimahlaga. Lisa lõpupoole vaikselt suhkur. Vahusta tugeva vaht. Pane munavalge koogile ja küpseta 180 kraadi juures kuni besee on kuldpruunikas (7-10 minutit).

No comments: