Sunday, November 20, 2011

Eriti hea ja kergesti valmistatav kanaroog

Siit nurgast ja sealt nurgast blogist leidsin veits aega tagasi kanaroa, mida tahtsin järele proovida.
Seda on väga lihtne valmistada, ainuke vaev on hakkimisvaev, aga ka see ei võta kaua aega ega tohiks tegelikult kellelegi üle jõu käia. Kanakintsude asemel kasutasin koibi (neid oli poes) ja tiibu (neid oli kodus olemas). Kui poes küsisin õhu käes kuivatatud sealihavorsti, vaatas müüa mulle suurte silmadega otsa, täpsustuse peale, et äkki chorizo, jõudsime koos otsusele vürtsikamat chorizo-vorsti lõigata. Estragoni mul kodus ei olnudki, oli minu jaoks üsna uus maitseaine ja kasutasin seda pigem ettevaatlikult.
Aga kokkuvõtteks tuli ülimalt maitsev roog, Marko kiitis ka heaks.
Kirjutan retsepti üles selle järgi, kuidas mul roog valmis (tasub vaadata ka algretsepti!)

1 spl võid + 1 spl oliiviõli
4 kanakoiba + 4 kanatiiba
130 g chorizo't
1 väiksem sibul
1 küüslaugu küüned
2 keskmist porgandit
2 spl valget veiniäädikat
1 keskmine õun
1 tl estragoni
u 3 dl kanapuljongit
soola-pipart

1. Hakkisin sibula väikesteks kuubikuteks, küüslauguküüned pressisin noaga natuke katki ja puhastasin - üldiselt jätsin nad terveks, sest küpsedes lähevad nad mõnusalt suusulavaks. Porgandi lõikasin paarisentimeetristeks seibideks ja õuna suuremateks kuubikuteks (südame muidugi eemaldasin enne). Chorizo lõikasin 3-4 mm paksusteks viiludeks ja siis neljaks.
2. Panin ahju 200 kraadi peale soojenema ja panni tulele. Sulatasin pannil või koos õliga ja praadisin kana kuldpruuniks. Siis lisasin sibula, küüslaugu, porgandi ja vorsti ja praadisin vahepeal segades 5 minutit, lisasin ka soola-pipart. Piserdasin peale veiniäädika ja lisasin õunad ning estragoni. Segasin ja valasin peale kanapuljongi - seda sai umbes poole panni jagu.
3. Panin panni ahju ja küpsetasin täpselt pool tundi.

Juurde keetsin riisi ja roog sai maitsev!

1 comment:

Mari-Liis said...

Super Liisi! Väga isuäratav näeb välja su roog.Estragon ja õun on mu meelest just need, mis teevad sellest toidust selle mis ta on:)