Friday, November 18, 2011

Kompvekid

Tegin sünnipäevakingiks komme ja makroone (vahel punaseks toonitud valge šokolaadi ganache).


Küpsisekoogi kommid: purustasin küpsised ja segasin hapukoorega ja tegin pallid. Hoidsin neid natuke sügavkülmas ja siis katsin šokolaadiga. Hiljem kaunistasin natuke valge šokolaadiga.
Martsipanikommid: Tegin martsipanist (mandliga martsipanimass) kommikesed, hoidsin neid natuke sügavkülmas ja katsin siis valge šokolaadiga. Kaunistasin mandlilaastudega.
Valge šokolaadi trühvlid: kuumutasin segu vahukoorest, valgest šokolaadist ja Monin mojito maitsesiirupist. Esimene nõuanne oleks, et koort läheb suhteliselt vähe ja siirpuit peaks panema ikka väga palju, et miski maitse üldse külge jääks. Hoidsin segu külmas kuni see läks paksuks, siis voolisin kiiresti pallid (käte vahel hakkas see jälle sulama), hoidsin neid natuke aega sügavkülmas ja katsin pruuni šokolaadiga. Kaunistasin kookoshelvestega.
Šokolaadiga katmiseks kasutasin pikka grillimiseks mõeldud puupulka. See on parasjagu peenike ja tegi oma tööd hästi. Pärast raputasin kommi pulga otsast küpsetuspaberile ja tekkinud auku panin natuke šokolaadi lisaks.


No comments: