Praad oli hea ja kevadine. Veiseliha sai maitsestatud sidruni, soola, pipra ja koriandriga ning koos sibulate ja suurte küüslaukudega ahju pandud. Juurde tegime kartuliputru ja prae juurde salatiks maasikaid, mis sobisid veisehärraga imeliselt. Isegi ilus mõte, et oma eluajal kepseldas veis võib-olla just sellelsamal maasikaaasal mille marjadega teda nüüd koos serveeriti. Veidi lõplik taaskohtumine, aga sedasi see elu juba kahjuks toimib.
Hiljuti soetasin endale ka lihanüpeldus haamri, millega sai ka seekord hoope antud. Ma ei tea miks, aga liha tagumisel tuleb alati kuidagi süüdlaslik ja inimsööjalik tunne, edaspidi ostan juba läbi klohmitud liha.
Soovitan suvel igasuguste praadide juurde maasikaid proovida. Liha peale on päris huvitav panna kastme asemel hoopis maasika toormoosi.
Proovige!
Ja tarkusetera veisesõpradele: isast veist kutsutakse pulliks, suguvõimetuks lõigatud ehk kastreeritud veist härjaks ja emast veist lehmaks. Noorveist nimetatakse mullikaks.
--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee
koduleht: www.misu.ee
telefon: (+372)5186650
2 comments:
Tundub mõnus ja väga maitsev .. see viimane seletav lõik on natuke liiga detailne ainult võib-olla:D Aga samas hariv, ma ei teadnud näiteks, mis vahe on härjal ja pullil.
Aga kuule, sul on nuga ja kahvel valel pool.
ma sööngi nii, et vales käes on nuga, sellepärast ehk.
muide, veel tatra kohta, et lugesin et see pidi tõstma seksuaalsust.
Post a Comment