Teine katsetus Malin Landqvisti Rootsi küpsiste raamatust.
5 dl jahu
1 dl kartuli- või maisitärklist
2,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut (lisasin ka vanilliekstrakti)
225 g külma võid
Maitsestus:
1 sidruni koor
1 spl sidrunimahla
0,5 g safranit
1 spl kuuma vett
Sega omavahel kuivained ja näpi sisse külma või tükid kuni saad puruse taigna. Jaga tainas täpselt pooleks. Ühele poolele lisa sidrunikoored ja -mahl. Teisele kuumas vees lahustatud safran. Rulli kumbki tainas eraldi küpsetuspaberite vahel ristküliku kujuliseks (kokaraamatus ütles keskmise sülearvuti suurusteks ristkülikuteks). Aseta need ristkülikud üksteise peale ja keera alumise küpsetuspaberi abil rulli. Mina sain kaks eraldi rulli. Pane rull(id) umbes 30 minutiks külmkappi, seejärel lõika (CD-karbi paksusteks) seibideks ja küpseta 175-kraadises ahjus 10–12 minutit. Jahuta.
Neid oli tore valmistada ja ilusad siiruviirulised küpsised maitsevad tänu sidrunile natuke eriliselt. Siiski nende suurim võlu on tore välimus, minu jaoks.
Safran, mille poest ostsin, ei olnud pulber, vaid sellised kiud, mis mingil põhjusel ei andnud taignale üldse tugevat värvi. Ütleksin, et peaaegu ei andnudki värvi. Seega lisasin natuke värvainet juurde.
5 dl jahu
1 dl kartuli- või maisitärklist
2,5 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut (lisasin ka vanilliekstrakti)
225 g külma võid
Maitsestus:
1 sidruni koor
1 spl sidrunimahla
0,5 g safranit
1 spl kuuma vett
Sega omavahel kuivained ja näpi sisse külma või tükid kuni saad puruse taigna. Jaga tainas täpselt pooleks. Ühele poolele lisa sidrunikoored ja -mahl. Teisele kuumas vees lahustatud safran. Rulli kumbki tainas eraldi küpsetuspaberite vahel ristküliku kujuliseks (kokaraamatus ütles keskmise sülearvuti suurusteks ristkülikuteks). Aseta need ristkülikud üksteise peale ja keera alumise küpsetuspaberi abil rulli. Mina sain kaks eraldi rulli. Pane rull(id) umbes 30 minutiks külmkappi, seejärel lõika (CD-karbi paksusteks) seibideks ja küpseta 175-kraadises ahjus 10–12 minutit. Jahuta.
Neid oli tore valmistada ja ilusad siiruviirulised küpsised maitsevad tänu sidrunile natuke eriliselt. Siiski nende suurim võlu on tore välimus, minu jaoks.
Safran, mille poest ostsin, ei olnud pulber, vaid sellised kiud, mis mingil põhjusel ei andnud taignale üldse tugevat värvi. Ütleksin, et peaaegu ei andnudki värvi. Seega lisasin natuke värvainet juurde.
1 comment:
Tunduvad lausa fantastilised! Väga ilusad!
Post a Comment