Retsept iseenesest oli lihtne:
1. kihi jaoks:
200 g tumedat šokolaadi
200 g toasooja võid
250 g suhkrut
3 suurt muna
2 dl jahu

Ütlen kohe ära, et mina ei kasutanud ainult tumedat šokolaadi, olen juba varem ka öelnud, et mulle see väga kange šoks ei maitse. Ja nii palju suhkrut ma ka ei pannud!
2. kihi jaoks:
450 g toasooja toorjuustu
150 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
2 suurt muna

Nagu ma harjunud juba olen, võtsin pool toorjuustu kogust Philadelphia Originali ja teise poole Mascarponet. Vanilliekstraktiga olid täbarad lood. Seda vist müüaksegi ainult Stockmannis siin Eestimaal, aga seal oli otsas. Mujalt ma ei leidnud. Piprapoest öeldi, et nad on üritanud seda endale müügile saada, aga ei ole õnnestunud. Miks, ei tea?! Seda saab ise ka teha, aga valmib umbes poole aastaga:P Ma arvan, et kergem on kuskilt netist tellida, on ikkagi päris ka.
Küpsetada 170 C ahjus 30–40 min. Jahutada ja panna külmkappi, soovitatavalt üleöö seisma (aga vähemalt 4 tundi). Koogi pluss on see, et mõlemad kihid saab ühe korraga valmis küpsetada!
Peale:
200 ml vahukoort
suhkrut
200 g vaarikaid
Vahusta vahukoor suhkruga, sega sisse vaarikad (kui kasutad külmutatud marju, sulata need enne üles).

Kook oli päris rammus, aga väga hea. Ma ütleksin, et esimene kiht oli liiga paks ja teine liiga õhuke. Võiks olla vastupidi, järgmine kord äkki üritan kuidagi nii teha. Ja šokolaadikihi sisse paneksin kirsse ka, oleks huvitavam ja mahlasem ja vähem magus .. või pigem vähem nii retsilt šokolaadine. Ja vaarikaid paneksin rohkem, peale kaunistuseks ka. See 200 g külmutatud vaarikaid sulas nii väikseseks koguseks, et kahju oli kohe vaadata.
Igatahes soovitan ja teen ise ka kindlasti veel!
3 comments:
Täitsa nõus -minu arust oli ka šokolaadikiht liiga paks ja toorjuustukiht liiga õhuke!
Ma sügavalt protesteerin "mul tuleb varsti sünnipäev" osas! Kuigi las sul olla siis varsti. Ütleme, et mul on sünnipäev mägede taga :D. Ja ma ei jaga kriitikat juba eos, mis hakkab sõnadega "liine šokolaadikiht" :D. Aga khmm, kui teed veel, siis ma võin lahkelt degusteerida.
Great article! This is the type of info that
are supposed to be shared across the web. Disgrace on Google
for not positioning this put up upper! Come on
over and visit my website . Thanks =)
my web page; indyk []
Post a Comment