Tuesday, June 29, 2010

Paprikad kodujuustu täidisega

Tegin jällegi täidetud paprikaid, aga veidikeste muudatustega kui tavaliselt. Mõtlesin et elaks veidi! :P Ühesõnaga panin sinna sisse peale hakkliha, küüslaugu, sibula ja riisi veel kodujuustu, mis andis asjale hoopis teise ilme. See toimis kuidagi munana seal sees, sidus kõik asjad kokku ja andis mõnusa maitse. Paprikate ümber pannile tegin kastme kuhu sisse lisasin meesinepit, hapukoort, tatrajahu, kuivatatud jõhvikaid, peterselli, mandlilaaste, suhkrut ja erinevaid ürte. Kõik kokku tuli vägagi söödav. Uku käis veel ööselgi külmiku kallal rebimas. Ja kõrvale praadisin austerservikuid muna ja jahu segus. Muidu olen seeni paprikate sise pannud, aga seekord ei tahtnud kuidagi. Ja minuarust sobis palju paremini seen sinna kõrvale. No ja põhimõtteliselt nii oligi....
--
Kadri Tulev
kadri@misu.ee

4 comments:

Liisi said...

Nii ilus ja sisu ahvatleb, aga samas paprika ei ole üldse hea:D Need seened tunduvad mõnusad!

Merje said...

Paprika sobib küll. Nigella ütles täna telkus, et ta ei söö rohelist paprikat. Aga no pole imestada, ta sõitis ka bussiga, mis oli spets võtteks näitlevaid kaassõitjaid täis pandud. Põuser selline.
Ma sõin ka seenekastet just, jee.
Aa, ja eriti head rabarberikooki tegin ükspäev, põhi oli kreeka pähklitega taignast. Sisu oli selline mõnus nätske, vahukoorega.
Aga pilti pole ja pelk jutt ei ole ikka see.

A Liisi, tee veel neid kooke, eks. Tunduvad eriti ägedad.
Võiks mingi pikniku moodi asja teha mõni päev? Looduses!

Liisi said...

Piknik jaaa!
Nägin ka Nigellat ükspäev ja ta terve aeg rääkis, kuidas mingi asja tegemiseksp eab ikka nii vähe vaeva nägema ja tegelt nagu midagi tegema ei peagi. Aga mulle just tegemine meeldibki ju!

Anonymous said...

Ma läksin ükskord Nigella jutu ohvriks, et kõik käib nii kiirelt ja midagi nagu tegema ei peagi. Otsustasin ühel peol siis erinevaid Nigella retseptide järgi tehtud snäkke pakkuda. Damn ma jõudsin südaööks oma asjadega valmis ja külalised olid juba ammu ära nälginud. Enam Nigella juttu ei usu (o:
/Kaia