Tuesday, January 11, 2011

Särgikook

Minu isa sai vahepeal 50-aastaseks. Tegime koos õega talle koogi. Seekord oli suhkrumassil miskit viga ja temaga oli raske tööd teha. Aga me ei andnud alla ja tegime kraed näiteks 4 korda uuesti, enne kui tulemusega lõpuks rahul olime. Koogi kaunistamisel leidsin inspiratsiooni internetist ja sellest, et mu isa elab praegu riigis, kus alkohol on keelatud, kuid ometi talle mõnikord üks väike viski meeldiks.
Koogi retsept on mugandatud versioon printsessitordist. Isa soov oli, et koogi vahel oleks banaane ja vaarikate asemel kasutasin maasikatoormoosi, sest seal oli värskeid maasikaid saada. Põhja tegin nii nagu õpetuses:
4 suurt muna
1 dl suhkrut (ja natuke veel)
1 dl jahu
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit

Küpsetasin selle 175-kraadises ahjus.

Vahele tegin kreemi vahustatud vahukoorest (2 dl), ricottast (u 200 g, seal kohupiima kui sellist ei olnud saada, selle pärast kasutasin ricottat) ja maasikatoormoosist. Määrisin selle tordile ja peale ladusin banaaniviilud. Tegin kaks kihti. Seejärel kaunistasin koogi.
Tulemus oli väga maitsev.

2 comments:

Kadri said...

ossaraks, koguaeg areneb see tehnika sul ikka. väga uhke tort. kenad värvid kaa!

Katarina said...

most of the credit goes to you. mina ikka enamus aega vaatasin nii sama...ja idee oli ka meie mõlema. väga hea kook oli ja just eile umbes sõime viimased tükid ära. Aga seda peab ütlema et üks magusa pomm ta oli :D