Tuesday, January 31, 2012

Hiinapärane magus ja vürtsikas kana

See on siis toit, mida tegin eile ostetud kastmetest. Ja veel igasugustest kastmetest tegelikult. Esimene kord seda toitu valmistada kujuneb veidi kalliks, aga nüüd on mul need kastmed olemas ja saan mitu korda neid veel sama roa tegemiseks kasutada. Kindlasti teen seda totitu veel, Marko ütles, et see on "nagu restorani söök, aga parem". Toitu valmistada oli ka huvitav ja samas üpris lihtne. Mina sain retsepti Kätrini kokkamispäevikust ja valmistasin eile peaaegu täpselt selle retsepti järgi. Aga järgmine kord teen kastet kindlasti kaks korda rohkem ja panen retsepti ka sääraselt kirja. Võib-olla lisan kastmesse järgmine kord ka veidi rohkem vett, sest minu jaoks oli see eriti intensiivse maitsega. Allolevast kogusest jätkub toitu kahele sööjale. Seesamiseemned unustasin ma eile sootuks!

u 500 g kanaliha (filee)

Marinaad:
1 spl sojakastet
1 spl riisiäädikat
1 spl mirinit (pidi sobima ka ananassikompoti vedelik ja samas miks mitte panna ananassid kastme sisse)
1 spl seesamiõli
1 tl suhkrut

Paneering:
4 spl nisujahu
2 spl maisitärklist
veidi soola

Frittimiseks:
toiduõli (kasutasin kookosõli, väidetavalt on tervislikum)

Kaste:
6 spl magusat tšillikastet
4 spl ketšupit
4 spl mett
2 spl austrikastet
4 spl sojakastet
1 dl vett

Peale: röstitud seesamiseemneid

Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks. Sega marinaad kokku, vala kanale ja pane see umbes tunnikeseks külmkappi marineeruma.
Sega kokku jahud ja sool ning lisa see kana juurde. Sega, et kõik tükid oleksid jahused.
Kuumuta õli. Kasutasin väiksemat potti, et saaks vähema õliga hakkama - hea on, kui õli enamvähem kogu kanatüki kataks. Mul päris nii palju õli ei olnud, keerasin kanatükid poole pealt ümber. Esimese laariga kontrolli ühe tüki peal, kas see on ikka läbi küpsenud. Lase küpsetatud kanatükkidel savräti peal nõrguda.
Sega potis kokku kastme koostisained ja lase segul keema tõusta. Lase sel umbes viis minutit vaikselt keeda, seejärel lisa kanatükid ja kuumuta läbi. Ära väga hoogsalt sega, muidu võib paneering katki minna ja kanatükkidelt maha tulla. Kõige peale raputa seesamiseemneid.
Kõrvale keetsin mina munanuudleid, kindlasti sobivad ka riisinuudlid ja väga hästi ka riis.

Hilisem märkus: mõtlesin siin veel veidi selle toidu peale ja arvan, et lisan järgmine kord kastmesse ananassikonservi mahla ja ananassid. See tundub hea.

2 comments:

Kadri Tulev said...

Näeb päris ehtne välja! Ei ütleks ära väiksest suutäiest.

Maris said...

Tõesti väga hea retsept ja kana jäi nii mõnusalt mahlane.