Wednesday, January 11, 2012

Kommide tegemise abivahendid

See postitus on eelmise jätk kahes mõttes - tutvustan veel jõuluvanalt saadud kinke ja samuti jätkub isa sünnipäevakingiprojekt.
Sain endale kommide tegemise jaoks kolm abivahendit, täpsemalt sellised asjad kommide šokolaadi sisse kastmiseks. Eelmises postituses kirjeldatud küpsiskommide kõrvale otsustasin nende uute asjade katsetamiseks teha martsipanikomme (mu isale väga martsipan maitseb ka). Vormisin martsipanist väikesed kommid, panin need natukeseks sügavkülma ja kastsin siis valgesse šokolaadi. Tõesti oli hea selle uue abivahendiga töötada, pean aga rohkem komme tegema, et siis neid kõiki kolme vahendit kasutama õppida.


Lisaks ostsin endale Stockmannist veel sellise laheda glasuurimisvahendi. See on tõesti käepärane - sellest ei tule liiga palju šokolaadi korraga välja ja seda on hea käes hoida, täita ja puhastada. Muidugi saab seda kasutada ka kõige muuga kui šokolaadiga. Poes ostu kaaludes (kuna hind oli üsna krõbe) meenus mulle Inglismaa riietumiseksperdi ja enesehinnangu-upitaja Gok Wani nõuanne, et ostes mõtle, kui palju sa seda asja kasutama hakkad ja jaga hind kasutuskoradega - siis näed, kas ost on hea ja väärt või mitte. Mulle tundub, et seda asjandust saan ma kasutada aastaid ja kõiksugustes olukordades.

Katsetasin uut glasuurijat

Kirjutasin ja kaunistasin

Kokkuvõttes tuli siis selline kinkekarp isale.

1 comment:

Kadri Tulev said...

See abivahend näeb välja nagu mini klistiiripump :P Aga tulemus on väärt igaljuhul!