Sunday, January 22, 2012

Väike vaheldus tavalisele keeksile- kõrvitsakeeks

Kes on keeksisõbrad, siis soovitan proovida tavalisele keeksiretseptile lisada sisse ubes 300grammi (rohkem ei tee ka paha) riivitud kõrvitsat (muskaatkõrvits on verel parem variant). Tulemus on väga maitsev ja erineb tavapärasest keeksist. Peale võib teha glasuuri poolest pressitud sidruni mahlast ja tuhksuhkrust. Ilma on ka hea.
Sisse peaks lisama kindlasti rosinaid kah. Mõnes kõrvitsakeeksi retseptis on sees ka palju igasugu vürtse, aga see kuulub rohkem jõulu perioodi juurde. 
Igaljuhul soovitan proovida :)

--
Kadri Tulev

3 comments:

Merjo said...

Jaa, jaa, olen täiesti nõus. Ostsin täna muskaatkõrvitsat (ja vahu- ja kohvikoort) ja muskaatpähklit. Kavatsen teha suppi või mingit pannimöksi sellest.
Sidrun ja rosinad lähvad ka hästi.
Taldrik tundub ka maitsev!!

Liisi said...

Ma väga suur keeksisõber üldiselt ei ole, aga igasugu köögivilja lisandid meeldivad väga:) Kas rosinad panid lihtsalt taignasse ja nad läksid küpsedes paksuks ja kohevaks või leotasid enne?

Kadri Tulev said...

Rosinaid ikka leotasin enne. Ma ise ka paljast keeksi ei harrasta, aga kõrvitsaga polnudki nagu keeks, vaid kohe midagi palju mõnusamat.