Monday, January 30, 2012

Sojahakkliha-köögiviljapirukad filotaignast

Proovisin esimest korda elus filotaignast pirukaid teha. Sisuks praadisin pannil porgandeid, sibulaid, küüslauke,  ja porrut. Lisasin rukkolat, tomatipastat ja sojahakkliha (poes müüakse valmis sojahakkliha tomatikastmes). Sojahakkliha on selline tore asi, mis maitseb peaaegu nagu päris hakkliha, on tervislikum vahelduseks ja selle saamiseks pole loomi tapetud. 
Filotaigen ise oli üsna keeruline kaaslane. Kuna see on imeõhuke, on seda küllaltki keeruline pakist kätte saada, õhu käes kuivab see kiiresti ära, mureneb ja muutub kasutuks (nii juhtus ka mul). Filotaigent peab väljaväänatud rätikuga niisutama, aga kui rätik on liiga märg, sulandub kõik üheks plönniks (nii juhtus ka mul). Enne kasutamist peab see mitu tundi toas seisma. Ühesõnaga, üsna pirtsakas tegelane on filotaigen ja umbes pool pakist läks mul raisku, ent siiski sain valmistada 2 ahjutäit pirukaid.
Järgmiseks proovin teha  filost baklavasid.

--
Kadri Tulev

2 comments:

Merje said...

Tubli! Filotaigen on mõnus!
Khöm ootame siis filoteemalist pidu ükspäev.

Liisi said...

Tundub tõesti kapriisne taignatar! Aga hakklihadest ma jään siiski loomse juurde.