Thursday, August 28, 2008

Vana võlg

Tegelikult oli see juba eelmisel nädalavahetusel, laupäeval, kui täpsem olla. Ja see kõik oli Pärnus. Reede õhtul veetsime vaikse ja mõnusa õhtu mõne külalisega. Pererahvas suutis küll sajaprotsendiliselt enne külaliste lahkumist uinuda:) Aga laupäeval ärgates tekkis meie peas kohe kolm erinevat rooga - hommiku-, lõuna- ja õhtusöök. Seadsime sammud (okei okei, autoga käisime) poe poole, ostsime kraamid kokku ja tagasi koju kokkama.
Hommikusöögiks olid club võileivad, väga maitsvad, aga igapäevaseks hommikusöögiks niivõrd ei soovida just ühe portsjoni suuruse ja toiteväärtuse pärast:) Aga tegelikult hästi head.
Saiad on röstitud, vahel on majoneesi ja ketšupit, sinki, juustu, kurki, tomatit ja võib-olla midagi veel, mida ma täpselt ei mäletagi. Aga valikuid on palju, vastavalt igaühe soovidele! :)

Hommikusöögiks oli ka veel smuuti, seekord (külmutatud) maasikad + banaani + vaniljejäätist + keefiri (või, kui kellelegi meeldib siis kefiiri).

Selleks ajaks oli kõht väga täis ja tuju hea.
Seejärel veetsime aega laupäevale omaselt puhates loomulikult. Lõunasöögiks olid kotletid. Minu esimene kord kotlette teha!:) Tegin need igasgustest asjadest kokku: hakkliha muidugi, riivitud kartulit (panin 2, aga kilo liha kohta oleks vist pidanud 4 olema), tomati tükke, mozzarellat ja maitseaineid igasuguseid. Üks asi, millest kole kahju oli - kogu Pärnu linnast (ok, kolmest suuremast poest) ei õnnestunud mingi nipiga värsket basiilikut leida. Tulemus oli normaalne, aga kahjuks üldse mitte nii hea kui ma oleks lootnud. Aga see oli ju alles esimene kord!

Loomulikult selleks ajaks keegi kolmandat rooga enam süüa ei jaksanud, mis tegelikult sobiski väga hästi, sest pühapäeva hommik oleks siis ju jäänud kurvalt hommikusöögita. Pühapäeval sõime soojasid bruschettasid (muuseas, õige hääldus on brusketa), aga neist teine kord. Siinkohal oleks paslik tänada Marioni ja Triinut, kes meile seda maitsvat rooga tutvustasid:)

Aga üks asi veel, Pärnus uues Maximas oli üks lahe värk, millest sai meeldiv kingitus sõber Veikole!
(Oleks hea märkida, et need on maisipulgad šokolaadis. Üldse mitte pahad, tegelikult).

1 comment:

Anonymous said...

mnjaa ... club võileivad olid head, smuuti oli hea, kotletid olid samuti maitsvad (ilmselt kastme tõttu) ja kingikarbis junnid said ka vaatamata huvitavale välimusele õhtu lõppeks otsa.
Aitäh, et osa sain
Veiko